- Jeg skal hjelpe Moreno

Jose Enrique ser landsmannen Alberto Moreno mer som en lagkamerat og kompis, enn som en konkurrent om venstrebackplassen.

Det er ikke tvil om at duoen er i direkte konkurranse om venstrebackplassen i Liverpools startoppstilling, men Jose Enrique lover uansett å hjelpe Alberto Moreno med å finne seg til rette på Merseyside.

- Alberto har funnet seg veldig godt til rette. Jeg fortalte ham at det kan være vanskelig i begynnelsen, når du kommer til et nytt land som ung spiller. Jeg husker at mitt første år i Newcastle var veldig, veldig vanskelig for meg. Men han har noe som jeg ikke hadde, nemlig folk i klubben som kan snakke spansk, sier Jose Enrique til Liverpoolfc.com.

- Det er godt å få støtte fra folk som snakker samme språk når du kommer til et nytt sted. Alberto fikk sin sjanse mot Tottenham og spilte fantastisk. Målet han scoret var strålende.

Selv fikk Jose Enrique sine første minutter med Premier League-fotball på 10 måneder mot Spurs, da han kom inn fra benken helt på tampen av kampen.

- Det var et veldig, veldig hyggelig øyeblikk for meg, selv om jeg bare spilte i fem minutter. Det var veldig viktig for meg å komme tilbake i spill igjen mot Tottenham.

- Seieren smakte veldig godt. Nå har vi tatt seks av ni mulige poeng, og har møtt to av topplagene, som vil kjempe i teten sammen med oss, i Manchester City og Tottenham. Jeg tror vi skal være veldig godt fornøyd med det.

- Vi er et lag. Selvsagt ønsker jeg å spille, og jeg kommer til å kjempe for plassen min. Jeg ønsker den tilbake, akkurat som alle andre i laget gjør.

- Men vi er mennesker, og jeg vet hvor vanskelig det er å flytte hjemmefra. Moreno er en fin fyr, og vi kommer veldig godt overens. Jeg ønsker ham alt godt.

- Dette er jobben vår, og jeg ønsker å spille. Det er realiteten, men jeg skal likevel hjelpe ham, akkurat som jeg allerede har gjort, med alt han måtte trenge.

- Vi ønsker det samme – nemlig at Liverpool skal forsøke å vinne ligaen og være med i Champions League igjen neste år, og at vi skal forsøke å vinne noe denne sesongen. Vi kjemper for det samme – vi er ikke her for å kjempe mot hverandre!