- Jeg trives her

Emre Can forteller at han trives i Liverpool. Etter drøye tre måneder på Merseyside føler tyskeren seg hjemme i sine nye omgivelser.

En skade under spill for Tyskland U21 tidlig i september har ført til at midtbanespilleren ikke er blitt skikkelig varm i Liverpool-trøya ennå, men i byen ved Merseys bredd trives han utmerket.

- Jeg har jobbet hardt for å bli skadefri etter at jeg pådro meg skaden, og det går bra, sier Can til Liverpoolfc.com.

- Jeg hadde også noen små problemer under preseason, like etter at jeg kom til klubben. Men så spilte jeg to gode kamper for Tyskland, før jeg ble skadet.

- Jeg vil komme i form igjen, og bli enda sterkere. Slikt som dette skjer i fotball. Jeg skal definitivt kjempe for denne klubben, og sammen med mine lagkamerater forsøke å vinne hver eneste kamp vi spiller. Jeg skal gi 100%.

- Fansen fikk ikke se meg fra min beste side mot Manchester City og Tottenham, for jeg slet litt med en skade i baksiden av leggen i begge de kampene, og derfor var det vanskelig for meg å gjøre alt i et høyt tempo. Når jeg blir helt skadefri vil jeg være i stand til å spille bedre. Det er jeg overbevist om.

For mannen fra Frankfurt har det gått overraskende bra å omstille seg til livet på Merseyside.

- Det har gått bra. Mine lagkamerater har gjort det enkelt for meg. De har fått meg til å føle meg hjemme, og Liverpool er et flott sted. Fansen er strålende, og jeg har funnet meg godt til rette. Laget er som en familie, og det er en flott klubb. Det merker du med en gang, og jeg føler meg hjemme her.

- Det er utrolig hvor stor denne klubben er. Jeg så det under preseason i Amerika, når jeg innså hvor utrolig mange fans Liverpool har over hele verden.

- Engelsken min er blitt mye bedre. Jeg kunne en del engelsk på forhånd, men jeg snakket ikke språket flytende. Jeg tar mange engelsktimer hver uke, og blir bedre. Det er mange utenlandske spillere i klubben, fra Spania og andre steder, og det har gjort det enklere for meg.

- Engelsk fotball spilles alltid i et høyt tempo, og du får ikke mye tid på deg. I Tyskland er det mer pasningsspill og roligere, selv om det ikke går saktere. Tempoet er høyt der også. I England er det imidlertid slik at alle spillerne trår hardere til.