- Jeg tror Liverpool vinner ligaen

James Pearce hos Liverpool Echo svarte på spørsmål, bl.a. om hvem som bør erstatte skadede Daniel Sturridge og suspenderte Jordan Henderson til kampen mot Norwich.

James Pearce, som følger Liverpool FC nærmest i lokalavisen Liverpool Echo, hadde i dag en webchat med avisens lesere. Dette er noe av hva han svarte:

Om Daniel Sturridge (og hvem som kan erstatte ham)
«Vi forventer å høre mer om skaden til Sturridge i løpet av dagen. Det er uklart hvor lenge han vil bli ute, men lite trolig at han blir klar til kampen mot Norwich på søndag.

«Spillere som Teixeira, Alberto, Aspas og Moses vil nå være spillere som Rodgers tenker på som mulige erstattere. Teixeira hadde nylig en liten skade og Alberto har ikke vært i nærheten av laget, slik at jeg kan ikke se at noen av dem vil starte på Carrow Road. Aspas kan komme inn som en direkte erstatter for Sturridge, men jeg tror det er mer sannsynlig at det er Moses som vil starte. Rodgers har også en mulighet til å bringe inn Allen og Lucas for Henderson og Sturridge, men jeg er ikke sikker på om det vil gi Liverpool nok kreativitet.

«Hvis det bare er Henderson som er ute da vil jeg tro at Rodgers fortsetter med 4-4-2 og den diamanten som fungerte så bra mot City, hvor enten Allen eller Lucas kommer inn. Hvis imidlertid Sturridge også er ute vil det nok sørge for en forandring av formasjon. Trolig 4-1-4-1 med Sterling på den ene flanken og Moses på den andre, selv om jeg ikke vil sette penger på det! Rodgers har overrasket tidligere denne sesongen med sine taktiske disposisjoner.»

Om Iago Aspas
«Det største problemet for ham er at han kjemper om en plass på laget mot den beste angrepsduoen i Europa. Suarez og Sturridge har vært sensasjonelle gjennom hele sesongen og han vil aldri danke ut en av dem. Siden han heller ikke har fått spille mye når Sturridge har vært ute, sier det imidlertid mye om hans situasjon. Det synes urettferdig å dømme ham når en tenker på hvor lite spilletid han har hatt, men når han har fått sjansen har han virket for lett og dårlig utrustet i forhold til hva som kreves i Premier League. Jeg vil forvente at Aspas returnerer til Spania til sommeren.»

Om Mamadou Sakho eller Daniel Agger
«Det vil bli interessant å se hvem som får nikket mot Norwich. Sakho ble valget mot Man City da Rodgers følte han passet bedre til å håndtere luftstyrken til Dzeko. Hvorvidt han greier å beholde plassen er jeg ikke sikker på. Personlig ble jeg ikke overbevist over hva Sakho viste mot City, da han hadde noen ville taklinger. Jeg vil foretrekke å ha Agger tilbake på Carrow Road.»



Om Jordan Henderson (og hvem som kan erstatte ham)
«Det er ikke tvil om at Henderson vil bli savnet. Det sier seg selv at det blir Lucas og Allen som vil kjempe om den ledige plassen på midtbanen. Begge er landslagsspillere med virkelig kvalitet slik at det vil ikke bli noen åpenbar svakhet i laget, men ingen av dem har energien eller løpsstyrken til Henderson.

«Henderson er ideell til å spille i diamantformasjonen da han arbeider ustoppelig for å vinne ballen og så umiddelbart blir med og støtter angrepet. Jeg vil forvente at det blir Allen som tar hans plass.»

Om Steven Gerrard
«Det er ingen sjanse for at Gerrard blir flyttet frem fra sin ankerrolle for å gi Lucas sjansen til å spille i sin naturlige posisjon. Den rollen utnytter de sterkeste sidene til Gerrard og tillater ham å diktere kamper uten å legge urealistiske veksler på 33-åringen. Jeg kan heller ikke se at Rodgers vil gå tilbake til å spille med to midtbanespillere som «sitter», slik at Lucas må tilpasse seg dersom han skal komme inn på laget. Hvorvidt Lucas er i stand til det er oppe til debatt, selv om han gjorde en utmerket jobb lenger fremme mot West Ham. Nå må han overbevise manageren om at han kan gjøre det på en regelmessig basis.»

Om Liverpools sjanser til å vinne ligaen
«Jeg tror Liverpool vinner ligaen. Seieren over Manchester City var et enormt psykisk løft. City er et mye bedre lag enn Chelsea og jeg kan ikke se at Mourinho vil være i stand til å stoppe den enorme fremdriften som Liverpool nå har.»