- Jeg vil gi alt så lenge jeg er her

Lucas innrømmer at han vurderer en mulig fremtid vekk fra Liverpool, men håper først og fremst på mer spilletid fremover. Engelsk avis tror Steven Gerrard blir hvilt.

- Det har vært vanskelig, sier Lucas til Liverpool Echo, etter lange perioder i det siste hvor han har fått spille lite.

- Bortsett fra mine to første sesonger i Liverpool, har jeg stort sett fått spille. Jeg trener gjennom hele uka for å spille, men i år har jeg vært sjelden på banen.

- Jeg er 27 år nå og har mine beste år foran meg. Den dagen jeg kommer inn på Melwood og synes det er greit at jeg ikke spiller, da er det noe galt og jeg må se meg om etter noe annet. Jeg er ikke en type person som kommer bare for å hente pengene, det vil aldri være meg.

- Det er klart at jeg ikke er fornøyd over ikke å få spille. Når du spiller føler du at du kan hjelpe laget og du føler deg bedre.  Slik vil trolig min karriere være i Liverpool helt til den siste dagen jeg er her. Jeg må bare gi alt jeg kan for laget. Dette er min åttende sesong her og jeg har spilt over 250 kamper, noe som betyr mye for meg.

- Noen ganger blir det ikke slik du ønsker det og min karriere har vært slik i Liverpool, men jeg vil gi alt så lenge jeg er her.

- Vi har nå mange kamper framover og vi vet ikke hvordan manageren kommer til å bruke troppen, fortsetter brasilianeren om muligheten for spill framover. Han ble hentet inn til onsdagens kamp mot Ludogorets, og gjorde en god innsats som midtbaneanker.

- Jeg er ganske pigg siden jeg ikke har spilt, men det er alltid hardt når du får spille lite siden du behøver rytme og kampform.

- Jeg må bare ta mine sjanser, slik jeg gjorde mot Real Madrid, og selv om det ikke var briljant spill mot Ludogorets hjalp jeg laget defensivt.

Kanskje blir det slik fremover at Lucas får tilbake rollen sin som anker, og Steven Gerrard blir flyttet frem i sin gamle posisjon bak spissen.

- Når han spiller som en nr. 10 prøver vi å gi ham ballen da han kan påvirke spillet med sine pasninger, du kunne bare se den stikkeren han hadde til Raheem, forklarer Lucas Leiva om Stevie G.

Daily Telegraph tror at Lucas beholder plassen på laget og at Brendan Rodgers lar Steven Gerrard hvile fra start mot Stoke.