- Kan gjenta 1985/86

Liverpool har vært der før. I 1985/86 ledet de røde tabellen med to kamper igjen, men trengte hjelp fra andre til å vinne mesterskapet.

Andreplasserte Everton var to poeng bak Liverpool, men hadde én kamp til gode. De blå på Merseyside var favoritter til å vinne tittelen.

En onsdagskveld sent april vant så Liverpool 2-0 borte mot Leicester mens Everton gikk på et sjokktap borte mot Oxford. Liverpool fikk igjen initiativet i tittelkampen og klarte å beholde nervene i ligaavslutningen da spillende manager Kenny Dalglish avgjorde på Stamford Bridge.

- Det var en av de største dagene i mitt liv, uttaler Jim Beglin til Liverpool Echo.

- Støtten vi hadde i ligaavslutningen var fenomenal. Vi må ha hatt 12000 fans på Stamford Bridge den dagen.

- Jeg var oppe på en corner og fikk et forsøk klarert på mållinjen. Jeg holdt meg rundt straffefeltet. Da ballen kom til meg, visste jeg at Kenny var på min høyre side. Jeg bare sendte ballen videre. Kenny tok den på brystet og avsluttet på volley i krysset.

Liverpool hadde slitt tidligere den sesongen, og en stund så det mørkt ut med tanke på et 16. ligamesterskap.

- Vi tapte derbyet på Anfield sent i februar, og det gjorde at vi lå åtte poeng bak Everton. Det så ut som vi var ute av tittelkampen. Vi alle lurte på om vi ville få en ny sjanse.

- Etter det vant vi elleve kamper og spilte én uavgjort på de siste 12 kampene i ligaen. Det var en flott kamprekke, men til slutt var det likevel ikke i våre hender. Vi var avhengig av at Everton feilet.

- Alt snudde den kvelden vi reiste til Filbert Street og Everton dro til Manor Ground. Jeg husker at det var så mange Liverpool-fans på langsiden. Vi visste ut ifra jubelscenene i løpet av kampen at Everton gikk mot tap.

- Vi ledet 2-0, og det ga oss enda mer motivasjon til å holde kampen ut. Nå lå det i våre hender, og vi skulle ikke la det glippe. Vi dro til Stamford Bridge og fikk den seieren vi trengte.

Alle Liverpool-supporteres øyne vil lørdag være rettet mot Goodison Park når Everton tar i mot Manchester City. City ligger tre poeng bak Liverpool, men har en langt bedre målforskjell.

- Everton har vært fremragende hjemme mot topplagene. Jeg var der da de slo Arsenal og United, og jeg skal være der på City-kampen.

- De var ute av slag mot Southampton forrige uke, Folk sier at de begynner å dabbe av, men jeg er sikker på at Roberto Martinez ikke vil se det på den måten. Han vil ha laget sitt forberedt og klare.

- Han har allerede overgått Evertons tidligere beste poengsum i Premier League. Han vil ønske å vinne de to siste kampene og komme opp i 75 poeng.

- Supporterne vil snakke om de vil gjøre Liverpool en tjeneste, men slik prat infiltrer ikke garderoben. Evertons støtteapparat vil på ingen måte la spillerne slappe av. De har en stolt hjemmestatistikk i store kamper. Martinez vil la de skal fortsette med det. Jeg forventer at de vil gi alt.

Liverpool tapte 0-2 mot Chelsea på søndag.
- Alle var nedbrutte etter Chelsea-kampen. Oppgaven til Brendan og hans støtteapparat denne uken vil være å få humøret tilbake.

- Chelsea kom for å ødelegge, og de var dyktige til det. Liverpool må legge det bak seg. Når du føler at du nesten har en hånd på pokalen, kan et slikt tap demoralisere deg. Liverpool har imidlertid mye positivt å se på.

- De har vært fenomenale etter nyttår. De bør være stolte av det de har gjort så langt. Forhåpentligvis vil Liverpool entre Selhurst Park på mandag med tilsvarende følelse som City hadde der forrige søndag. City var i toppslag etter Liverpools tap.

- Plutselig hadde de troen tilbake. Liverpool vil ha det samme dersom Everton får et resultatet mot City. Hvis City feiler på Goodison, så vil jeg tro Liverpool klarer det.

- Selv om City vinner på Goodison, så må Liverpool gi alt. Det forventes at City slår Aston Villa og West Ham på hjemmebane, men man vet aldri.

- I 1986 forventet ingen at Everton skulle tape i Oxford som kjempet for å unngå nedrykk.

- Dette har vært en sesong med mange uforutsigbare resultater. Liverpool kan fortsatt dra nytte av enda ett.

- Jeg håper de får en ny sjanse for Steven Gerrard. Jeg håper at de klarer det for ham mer enn noen andre.

- Det har vært herlig å være på Anfield denne sesongen. Fotballen Liverpool har spilt til tider, har vært en fryd å se på. Brendan fortjener stor ære. Hjemmeopptredenene mot Arsenal, Everton og Tottenham har vært magiske.

- Spenningsnivået har steget. Jeg håper inderlig Liverpool vinner tittelen, men selv om de ikke skulle strekke til, er det svært mye som føles bra. Grunnlaget er på plass for å være utfordrere i toppen over lengre tid.