- Kjøpes om kort tid

Det meste tyder på at Southampton-stopper Dejan Lovren (25) blir Liverpools neste sommersignering. Den kroatiske landslagsspilleren skal koste 20 millioner pund.

Overgangen sluttføres trolig kommende uke. Southampton har allerede pekt ut Ron Vlaar fra Aston Villa som Lovrens erstatter i forsvaret.

Sportske Novosti, en kroatisk avis, melder at spilleren kommer til å skrive under på en fireårskontrakt med Anfield-klubben, og det ventes at han blir Brendan Rodgers’ førstevalg i den bakre rekken.

«Som det rapporteres om i Sportske Novosti, forventes det at Dejan Lovrens 20 millioner pund-overgang fra Southampton til Liverpool blir fullført i løpet av de neste dagene», skriver The Times-journalist Tony Barrett på Twitter i kveld.

Tidligere denne måneden sa Lovren at han allerede har hodet i Liverpool. Dårlig kommunikasjon med klubben vedrørende budene fikk ham til å «innse at han ikke har noen grunn til å bli i Southampton». Manglede ambisjoner er grunnen til at han vil ha ny arbeidsgiver.

Les også: Lundekvam: – Lovren vil være perfekt for Liverpool

– Liverpool er blant de største klubbene i verden. Bare Real Madrid har like mange supportere rundt omkring i verden. Sist jeg spilte på Anfield, fikk jeg frysninger da jeg hørte «You’ll Never Walk Alone», og den ønsker jeg å høre hele tiden, sa han til Sportske Novosti for omtrent to uker siden.

Lovren har spilt 31 kamper for Southampton i Premier League, og han nettet to ligamål for sørkystklubben. Tidligere i karrieren har midtstopperen vært i franske Lyon i fire sesonger og kroatiske Dinamo Zagreb og Inter Zabresic. 25-åringen har spilt for landslaget siden 2009.