- Kontraktsituasjonen må løses raskt

James Pearce i Liverpool Echo mener Liverpool bør løse kontraktsituasjonen med Steven Gerrard raskt. Om bare 62 dager kan kapteinen snakke med andre klubber.

1. januar kan Steven Gerrard gå i dialog med andre klubber. Da har han kun seks måneder igjen av sin kontrakt på Anfield. Liverpool FC har så langt ikke startet samtaler med sin største stjerne om en ny avtale, og 34-åringen kan forlate klubben 30. juni dersom han ikke blir tilbudt en ny kontrakt.

Da vil han være 35 år gammel - men i et intervju med Telegraph i går gjorde han det klart at han ikke har planer om å legge opp etter denne sesongen.

 

- Slik det står nå, er jeg her ut denne sesongen og ønsker å gjøre det meste ut av det, sa Gerrard.

 

Aldri tidligere har Liverpool-kapteinen hatt så kort tid igjen på en avtale med klubben. LFC-korrespondent James Pearce i Liverpool Echo mener klubben må handle raskt.

 

- Det er ingen hemmelighet at Fenway Sport Group sitt fokus er å investere i ungt talent med potensiale. Det viste Brendan Rodgers sin aktivitet på overgangsmarkedet i sommer. Spillere over 30 år blir bare tilbudt 12 måneders kontraktsforlengelser, og eierne er skeptiske til å dele ut lukrative kontrakter til noen som er over toppen. Det er ingen rom for sentimentalitet, skriver Pearce i dag.

 

- I sommer var det klart at Liverpool ønsket å se an hvordan det gikk de første månedene av sesongen, før de satt seg ned med ham. Det er forståelig fra et forretningsståsted, men Steven Gerrard er ikke en hvilken som helst spiller. Han er et spesielt tilfelle fordi han trolig har gitt mer til klubben enn noen annen spiller som har tatt på seg den røde drakta. Han er spilleren med tredje flest kamper, og har scoret sjette flest mål. Han har vist Liverpool en utrolig lojalitet med å takke nei til tilbud fra engelske og utenlandske klubber, som ville gjort ham rikere og trolig flere troféer.

 

- En kan ikke sette spørsmål ved hans fysiske form. Etter å ha slitt med en vond lysk i 2010/11 og 2011/12, har han bare mistet seks ligakamper de siste to og en halv sesongene. Om det var opp til Brendan Rodgers, som har funnet en ny rolle til kapteinen som dyp midtbanespiller, ville han allerede ha signert for et nytt år. I juli insisterte manageren på at en ny avtale for kapteinen ville være en formalitet.

 

- Det som er klart er at Gerrard fortsatt har mye å gi, og Liverpool kan enkelt og greit ikke la en med så mye kvalitet og erfaring bare forlate klubben. Dersom de fortsatt er i tvil om å starte kontraktsforhandlinger, bør de stille seg ett spørsmål: Dersom Gerrard blir tilgjengelig på fri overgang - hvilken interesse ville det være for å sikre seg hans tjenester? Svaret er at toppklubber fra hele Europa ville stått i kø, avslutter Pearce.

Synes du Steven Gerrard skal tilbys ny kontrakt? Del din mening i kommentarfeltet under og stem på KopVote.