- Kritikken er respektløs

Det ble gjort syv endringer på laget som spilte Premier League-fotball forrige helg til laget som tapte for Real Madrid tre dager senere. Joe Allen, som var med i begge kampene, forsvarer tirsdagens laguttak.

– Å rotere på stallen er det eneste vi kan gjøre. Med de ekstra kravene vi har hatt foran oss denne sesongen, er det den beste måten å takle det på. Rotasjonsfilosofien kommer definitivt gir oss resultater i løpet av sesongen, sier han.

Kritikken haglet fra alle vinkler mot Brendan Rodgers, som i forkant av Real Madrid-oppgjøret ikke la skjul på at han hadde planer om å hvile blant andre kaptein Steven Gerrard foran neste helgs prestisjetunge hjemmekamp mot Chelsea i ligaen.

Beskyldningene om at Liverpool-manageren hadde «gitt opp» på forhånd fordi han hadde skiftet ut store deler av laget, er noe Allen ser på som respektløst overfor spillerne som fikk starte.

– Ja, det er nok faktisk det.

Javier Manquillo, Emre Can, Lazar Markovic og Adam Lallana, som alle ble røde i sommervinduet, kom inn på laget sammen med Kolo Touré, Lucas og Fabio Borini, mens Gerrard, Glen Johnson, Raheem Sterling, Jordan Henderson, Philippe Coutinho og Mario Balotelli varmet benken fra start.

– Viste kvalitet

Nettopp det tegner et bilde av hva Liverpool prøver å få til, mener Allen. Han sier at den voldsomme roteringen er den største grunnen til at Rodgers brakte såpass mange spillere inn portene i ferien.

– I sommer var planen å hente inn spillere og bygge opp spillerstallen. Vi visste at vi måtte ut i flere kamper på grunn av Champions League, så nå tror jeg vi har vist alle at det er kvalitet igjennom hele stallen, sier han – og sikter til fremføringen på Santiago Bernabéu.

– Alle kjemper seriøst for å få en plass i startelleveren, og det er akkurat det man trenger for å bli suksessfulle. Vi hadde mange unge spillere på banen i Madrid, og det er ingen tvil om at de har fått en kjempegod erfaring fra det.

Vil bygge videre

– Alle ga alt de hadde, og på en bedre kveld kunne vi ha fått med oss noe derfra. Vi visste selvfølgelig at det ville bli vanskelig å besøke de regjerende mesterne foran deres supportere. Selv om vi dessverre ikke klarte å få med oss noe, var det en god prestasjon.

– Når man spiller mot de beste lagene, som Real Madrid, og presterer på den måten vi gjorde, er det mye vi kan ta med oss videre. Nå ser vi frem mot en storkamp til helga, og det er deler av denne prestasjonen som kan hjelpe oss inn mot det oppgjøret.

Ønsker «hevn»

Om to dager står Chelsea på motsatt banehalvdel foran The Kop. Det er liten tvil om at tapet for London-klubben i april danner et bilde på det som gikk galt i Premier League-innspurten forrige sesong, og Allen kjenner fortsatt på frustrasjonen over at ligagullet trolig glapp i den kampen.

Lørdagens møte med José Mourinhos lag gir Liverpool en mulighet til å revansjere nederlaget. Han legger ikke skjul på at det er en ekstra motivasjon for spillerne, og han har tro på at Liverpool vinner kampen.

– Vi har god nok kvalitet til å gjøre det. Vi forstår at vi ikke har åpnet sesongen særlig bra, men de kommer til Anfield, og vi vet at hvis vi spiller opp mot vårt beste, spesielt på hjemmebane, kan vi ta hvilket som helst lag i ligaen.

– Som spiller tror jeg man nesten føler at man skylder dem en hevn. Det var en enorm skuffelse på tampen av forrige sesong, så på mange måter handler det litt om å slå tilbake mot dem.