- Liknet på forrige sesong

Liverpool-manager Brendan Rodgers ser flere likheter mellom dagens og fjorårets ligaåpning på Anfield. Fornøyd med Rickie Lambert, som han mener var med på å endre kampbildet.

Sesongens tre første poeng minnet Rodgers om fjorårets premiere. Og det er kanskje ikke så rart: Simon Mignolet vartet opp med flere gode redninger, Daniel Sturridge ble matchvinner og laget vant igjen med ett mål.

– Det var veldig likt som den første kampen i forrige sesong. Jeg synes Simon Mignolet gjorde en utrolig redning da han slo ballen i tverrliggeren. Han reddet et straffespark i fjor, så kampene er veldig like. Men vi viste at vi er gode mentalt og tok tre poeng.

Han sier spillerne måtte grave dypt for å ikke la velspillende Southampton gå opp i ledelsen og mener laget bare kommer til å få bedre flyt utover i sesongen.

– Men tanke på karakter og viljen til å vinne, mener jeg at vi var eksepsjonelle. Vi stoppet dem da det var nødvendig. Mot slutten, når du leder 2–1 og de kaster alt de har mot deg, må man være sterk og modig. Det var en viktig seier i dag, og vi kommer bare til å bli bedre, forteller Rodgers.

Manageren byttet inn sitt billigste sommerkjøp, Lambert, da Liverpool jaktet scoring et stykke inn i andre omgang. Og bare noen minutter etter hoppet scoret de røde.

– Jeg synes Rickie Lambert kom inn og gjorde en forskjell for oss. Han var en trussel og ga oss nok en spiller sentral da vi endret til en diamantformasjon. Jeg følte vi kunne gjøre noe for å forandre kampen, og han var i stand til å komme inn og skape problemer. Da han kom inn, begynte vi å så litt mer langt.

I tillegg til scouseren fikk Dejan Lovren og Javier Manquillo sine ligadebuter for Merseyside-laget i dag. Og tre andre nyervervelser – pluss Alberto Moreno – er snart tilgjengelige.

– Vi har noen som kommer tilbake etter hvert. Vi har spillere som Adam Lallana, et herlig talent, og Lazar Markovic, som også er en eksepsjonell, ung spiller, sier manageren.

Nordiren skryter også av dagens to målscorere, som han mener ikke gjør noe annerledes på grunn av at Luis Suárez er solgt, men bare viderefører det de gjorde forrige sesong.

– For Daniel handler det bare om å fortsette. Det var hans 36. mål på 50 opptredener, noe som er det beste en Liverpool-spiss kan vise til i moderne tid. Scoringen var veldig viktig for ham. Noen ganger kan han være litt ute av kampen, men han ser alltid ut til å kunne score et mål.

– Raheem Sterling var glimrende, og målet hans var strålende. Jordan Henderson slo en herlig pasning til ham.

– Southampton spilte veldig bra, og vi hadde åpenbart ikke i nærheten av den sammen flyten i spillet som vi pleier å ha. Men vi scoret to veldig gode mål, og vi er fornøyde med tre poeng.