- Liverpool må være dristige på Old Trafford

John Aldridge mener at Liverpool ikke har noe å frykte foran søndagens bortekamp mot Manchester United, og at en offensiv innstilling kan bli belønnet.

«Sitatet med at han skulle få «Liverpool ned fra sin pidestall» er den uttalelsen fra Alex Ferguson som har irritert meg mest», sier John Aldridge i sin spalte i Liverpool Echo. Den tidligere toppscoreren på Anfield er nå en respektert ekspert om de røde i media.

«På samme tidspunkt i fjor var United i ferd med å forsvinne i horisonten. De jaktet tittelen, vi spilte for vår stolthet, men greide ikke en gang å kvalifisere oss til Europa League.

Jeg vil ikke avskrive United helt ennå, men de har nå et stort arbeid foran seg og det vil ta dem tid til å komme tilbake der de var.

Jeg kommer ikke til å lyve, det er hyggelig for en gangs skyld å måtte se nedover på tabellen for å få øye på dem. Fotball går imidlertid i sykluser, som Liverpool vet bedre enn noen.

Ferguson måtte gi seg før eller siden, men han har overlatt en enorm oppgave til sin etterfølger. David Moyes er en god manager, det har han bevist, men han sliter med å håndtere størrelsen på den jobben han nå har fått. Jeg har ikke noe personlig i mot ham, men som Liverpool-supporter håper jeg at det fortsetter.

Nøkkelen for meg er at United har mistet den frykten de ga andre lag, i så lang tid. Under Ferguson var en reise til Old Trafford som å komme til galgen. Lag forventet å bli slått, det var ofte United ikke behøvde å spille bra for å vinne.

Slik er det ikke lenger. Ferguson er borte, fem minutters standard overtid er borte, de slipper nå inn mål etter at 90 minutter er passert og marginene går imot dem.

De har fortsatt noen gode spillere, men lag reiser dit og har tro på at de kan kjempe jevnt med dem og ta poeng. Everton, West Brom, Swansea og Fulham har gitt en oppskrift på hvordan en skal ta poeng på Old Trafford denne sesongen, og ingen av dem er så gode som Liverpool.

Liverpool må være dristige på Old Trafford. For en gangs skyld er dette en kamp hvor det er oss som har noe mer å spille for enn stoltheten. Hvis vi går dit med en positiv innstilling, da er jeg ikke i tvil om at vi kan få vår belønning.

Og hvis vi vinner, skal en heller ikke se bort i fra at Brendan tar en fleip om at United er nede fra sin pidestall!»