- Lovren vil være perfekt for Liverpool

Claus Lundekvam, tidligere kaptein hos Southampton, har sett Rickie Lambert og Adam Lallana gå til Anfield. Nå håper han at Dejan Lovren ikke går samme vei

- Jeg liker ikke at Liverpool er linket til halve Southampton. Nå har dere fått Rickie og det unner jeg ham. Det er på en måte hyggelig at han får vende tilbake og får avslutte karrieren i den klubben han vokste opp med og har fulgt siden han var guttunge. Han kommer til å bli en spiller for troppen og kan være en joker fra benken, forklarer Claus Lundekvam til liverpool.no.

 

Er det noe nytt som Rickie Lambert kan tilføre?

- Han er en stor og sterk spiller, men spesielt denne sesongen har han vært mye mer en link enn tidligere. Vi (Southampton) har hatt Jay Rodriquez lengst fremme og Rickie har spilt sammen med ham. Det er likevel ingen tvil om at han har en utrolig styrke i lufta, men samtidig er han en veldig smart fotballspiller og som nå er mye mer involvert i det oppbyggende spillet. Rodriquez er en bakromsspiss slik at Lambert er blitt liggende dypere enn før. Southampton spiller også på en slik måte at de ikke lenger slår så mange innlegg fra kantene.

 

- Rickie Lambert holder fortsatt et høyt nivå, og jeg unner ham virkelig den overgangen der.

 

- Nå har også Adam Lallana gått og det er vanskelig å kritisere ham for det. Han har gått gradene i Southampton og de har fått godt betalt for ham. Skulle dere i tillegg hente Dejan Lovren da blir jeg imidlertid aldri så lite forbannet. Lovren i midtforsvaret til Liverpool hadde vært perfekt, det mener jeg oppriktig.

 

- Det inntrykket jeg har fått de gangene jeg har snakket med ham så er han en rolig og sindig kar, men han har først og fremst vært dyktig med det å holde en firer sammen. Uten at du ser det så mye, han har jerndisiplin og er utrolig dyktig til å organisere det defensive når vi angriper. Å sette spillerne der han vil ha dem.

 

- Han har farten, han har autoriteten, han er en veldig moderne type midtstopper og som Southampton-supporter er det en jeg svært nødig vil miste. Jeg har imidlertid ingen problemer med å forstå at han er interessant for Liverpool.

 

Han spiller på venstresiden av midtforsvaret?

- Han gjør det, men han er høyrebent og kan spille på begge sider.

 

Southampton slapp forrige sesong inn 43 mål, mot 60 mål året før?

- Jeg vil ikke se at det ene og alene er fortjenesten til Lovren, men han har en god del av den æren. De andre rundt ham har blomstret som følge av hans lederskap, hans plasseringsevne og hans autoritet. Southampton har unge backer som Luke Shaw, eller Clyne eller Chambers på høyresiden, men det har liksom ikke spilt noen rolle siden de har vært så innkjørt.

 

PS! Det vil være et langt intervju med Claus Lundekvam i The Kopite nr.1 2014/15, som vil komme ut i midten av juli.