- Lucas har vært strålende

Brendan Rodgers benyttet deler av sin pressekonferanse i dag til å skryte av Lucas Leiva. Brasilianeren ser ut til å ha vunnet tilbake plassen sin på midtbanen.

- Lucas har vært strålende. Han har vært litt uheldig den siste sesongen eller så med at vi ønsket å benytte Steven Gerrard i ankerrollen for å utnytte hans playmaker-egenskaper. Steven er ikke en defensiv midtbanespiller som sådan, men mer en spiller som kan komponere angrepene våre bakfra. Med Stevens evne til å slå gode pasninger, og med de spillerne vi hadde på topp, følte jeg at vi kunne utnytte hans kvaliteter best på denne måten, forklarte Rodgers om årsaken til at Lucas ikke har spilt så mye det siste året.

- Nå er dynamikken på topp forandret, noe som betyr at jeg må revurdere strukturen til laget. Vi hadde dermed behov for at en annen type midtbanespiller kom inn.

- Lucas er aggressiv og kan bryte opp angrep. Men han kan spille ballen også. Han er kommet inn på laget, og i kampene han har spilt denne sesongen har han gjort det veldig bra. Han har vært utmerket.

- Han skal ha skryt for sin profesjonelle innstilling. Han har ikke hengt med hodet, men har beholdt fokus og har fortsatt å jobbe veldig hardt. Det er årsaken til at han har gjort det så bra når jeg nå har satt ham inn på laget igjen.

- Vi har ikke vist oss fra vår beste side i prestasjonene så langt denne sesongen, og vi måtte få en forandring på det. Vi måtte heve standarden over hele fjøla, inkludert meg selv.

- Spillerne får muligheten til å vise seg frem på trening hver dag. De kan vise frem sine kvaliteter både der og i kampene. Vi har mange kamper som skal spilles denne sesongen. Hver gang du spiller kamp, spiller du egentlig for å vise at du fortjener å spille fast på laget.

- Som spiller håper du at du kan prestere, for å vise manageren og supporterne at du fortjener en plass på laget. Jeg har spillere i troppen her som jobber veldig hardt.