- Mange likheter mellom Liverpool og Boston

John W Henry trekker frem likheter mellom Boston og Liverpool når han forklarer hvorfor han kjøpte klubben i 2010.

John W Henry karakteriserte Luis Suarez som den mest spennende fotballspilleren i verden i sin tale til Boston Chamber of Commerce, og Liverpools hovedeier sammenlignet uruguayaneren med Bostons baseballhelt David Ortiz.

- Det som er utrolig for en amerikaner midt oppe i verdens mest sette liga, er størrelsen på engelske Premier League.

- Amerikanere vet ikke at tv-seertallet verden over er på en milliard når vi møter våre rivaler Manchester United. Og det er for en vanlig ligakamp. Det er ni ganger mer enn  tv-seertallet i verden for Superbowl.

- Forholdet og rivaliseringen mellom Liverpool FC og Manchester United er meget lik forholdet og rivaliseringen mellom New York Yankees og Boston Red Sox.

- Red Sox ser alltid ut til å spille andrefiolin til Yankees, og Liverpool har på samme måte vært frustrert av United siden Premier League erstattet Football League for 20 år siden.

- Så hvordan kan en rivalisering som dette tiltrekke seg en milliard seere? Både Liverpool og United er store i Kina, Malaysia, praktisk talt ethvert land i verden bortsett fra USA.

- Mer og mer av det som slo oss da vi vurderte å kjøpe Liverpool ut av en konkurssituasjon skapt av amerikanere var likhetene mellom de to byene, de to lagene, de to historiene og de to stadionene.

- Liverpool har en stor irsk katolsk befolkning, det er en havneby ved en berømt elv,  begge byene er på 116 km2, begge har ca 600000 innbyggere og begge er universitetsbyer.

- Boston hadde det første offentlige biblioteket. Liverpool hadde det første utlånsbiblioteket. Begge byene har vært pionerer innen medisinske fremskritt i løpet av flere tiår, og begge har de største økonomimaktene i verden nøyaktig 342 km sørover med bil.

- De spiller i de mest historiske katedralene innen sport. Anfield har 7000 flere seter enn Fenway, men du kan faktisk si at det er litt koseligere enn Fenway.

- Det er ingen tilfeldighet at Beatles kom fra den lille byen for 50 år side, og den fotballklubben er en av de mest suksessfulle og største sportsklubbene i historien til tross for det lokale økonomiske klimaet.

- Det er en kultur av tøffhet, intelligens og kreativitet som minner meg om New England. Så jeg er sikker på at det besvarer spørsmålet om «hvorfor Liverpool?»