- Markovic vil slå til i Premier League

Benfica sin fotballdirektør er sikker på at Lazar Markovic vil slå til i Liverpool. Spilleren var takknemlig da han fikk lov til å gå. Kan debutere mot Olympiakos.

Mange vil huske spilleren Rui Costa - spesielt fra dagene i Fiorentina på 90-tallet og AC Milan på tidlig 2000-tall. Portugiseren var blant annet involvert i den legendariske Champions League-finalen i Istanbul. Nå er han fotballdirektør i Benfica, og har nylig solgt Lazar Markovic til Liverpool.

 

- Det jeg husker best fra overgangen var hvor følesesmessig og takknemlig han var da vi fortalte ham at Liverpool hadde trigget utkjøpsklausulen hans og at vi kom til å tillate ham å signere for Liverpool, sier Rui Costa til Daily Mail.

 

- Jeg tror aldri han vil glemme tiden sin hos oss i Benfica. Markovic er et stort talent, og jeg tror farten og ferdighetene hans vil utgjøre en forskjell i Premier League. Han er ikke en fysisk spiller, men han har ferdighetene og fleksibiliteten til å komme seg lett unna forsvarerne.

 

- Utenom det er han også en veldig fokusert spiller. Han elsker fotball, og koser seg med å spille og se spillet. Markovic er også veldig kaldblodig én mot én, så han frykter ikke motstanderne. Han er alltid ivrig etter å lære, så jeg tror han vil finne seg raskt til rette.

 

I januar kjøpte Chelsea Lazar Markovic sin landsmann, Nemanja Matic, tilbake fra Benfica.

 

- Det eneste han har til felles er at begge er serbere og har spilt for Benfica. Matic gir laget balanse med sin flotte posisjonering, intelligens og pasningsferdigheter. Markovic liker å ta sjanser, spille én mot én og angripe. Han er et stort talent.

 

Daily Mail spekulerer i om Lazar Markovic vil spille sin første kamp i helrødt mot Olympiakos natt til mandag. Den kampen har avspark ved midnatt, og sendes på ViasatFotball, Viaplay og LFCTV Go. Den kan også følges her på liverpool.no.