- Moralen i troppen er god

Echo-journalist James Pearce rapporterer at moralen i Liverpool-troppen er god foran ligainnspurten.

Vi gjengir her svarene som Pearce ga på noen av spørsmålene han ble stilt under Liverpool Echos webchat tidligere i dag.

- Vil noen av de største talentene på U21-laget og de utlånte spillerne være klare for førstelaget snart?
- Jeg vil hevde at den unggutten som banker hardest på døra til førstelaget er Jack Dunn. Den Liverpool-fødte 19-åringen har trent på Melwood, og var med i førstelagstroppen foran den store kampen mot Chelsea forrige helg. Midtbanespilleren Jordan Rossiter, som har vært på benken for førstelaget denne sesongen, er en annen tenåring som er på vei til å slå gjennom.

- Hva trenger Liverpool for å være konkurransedyktige i Champions League neste sesong?
- Dersom Liverpool ønsker å være konkurransedyktige både i Champions League og Premier League neste sesong, må de ha mange nye spillere i sommer. Slik det er nå er troppen rett og slett ikke sterk nok til å håndtere kamper i Europa i tillegg til ligakamper. Jeg vil påstå at de trenger seks eller sju nye spillere. Alle lagdeler må styrkes. Du kan bare se på benken sist helg for å se at vi mangler dybde i troppen. Det var ingen som kunne forandre kampen der.

- Hvordan er moralen i troppen? Tror de fortsatt at de kan vinne ligaen? Gjør du?
- Jeg har tilbrakt de tre siste timene på Melwood, og har snakket med noen av spillerne og intervjuet Brendan Rodgers. Moralen er veldig god. De har børstet av seg støvet etter skuffelsen mot Chelsea, og er klare for neste kamp. De skjønner at tittelkampen fortsatt lever. De tror fortsatt de kan gå til topps, og det med rette. Det er kanskje i Manchester Citys hender nå, men det er vanskelig å vinne tre kamper i løpet av sesongens siste uke. Dersom City avgir poeng vil Liverpool gripe sjansen. Jeg tror det fortsatt det vil være en overraskelse på lager i tittelkampen.

- Nå som vi er kvalifisert for Champions League, tror du transferpolitikken vil bli endret?
- Eierne vil fortsatt ønske seg valuta for pengene. Det vil ikke endre seg. Transferkomiteen vil sette en pris på spillerne, og budene på dem vil ikke overstige det beløpet. Men nå som klubben er sikret Champions League-fotball forventer jeg at Rodgers får mer penger i sommer. Liverpool vil handle spillere av en høyere kvalitet sammenlignet med de siste vinduene.

- Fansen er opptatt av Dr Steve Peters. Er han er på en sesonglang avtale, eller kan vi forvente at han jobber for klubben på lang sikt?
- Dr Peters har hatt flere tilbud fra andre Premier League-klubber, men han har avslått dem. Han trives sammen med Brendan Rodgers, og de ser samarbeidet som en langsiktig ordning. Han vil ikke jobbe for noen annen fotballklubb så lenge han jobber for Liverpool.

- Hvor mange spillere som kan gå rett inn på førstelaget vil Liverpool kjøpe i sommer? Og hvor mange squadspillere?
- For øyeblikket er kvalitetsforskjellen på de som starter hver uke og squadspillerne for stor. Rodgers ønsker å gjøre noe med det gapet. Det blir ingen repetisjon av i fjor sommer, da Liverpool rett og slett kjøpte en rekke squadspillere.