- Nervøsiteten spredte seg

Brendan Rodgers mener at nervøsiteten spredte seg både blant hans spillere og blant supporterne på tribunene da Aston Villa gikk opp i en tomålsledelse på Anfield lørdag.

- Jeg syntes publikum virket nervøse, akkurat som vi var, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Publikum har vært strålende her, men når du er vant til å vinne – vi har vunnet åtte strake kamper her – tror du noen ganger at det skal bli lett og du bare har å møte opp. Og så plutselig ligger vi under 2-0.

- Publikum gir oss flott støtte. Men av og til når du har spilt så bra på hjemmebane som vi har, og så blir du liggende under 2-0, kan nervøsiteten på tribunene spre seg til spillerne.

- Men vi kan ikke skylde på noen annen enn oss selv. Villa vant 3-1 borte mot Arsenal, og de skulle ha fått med seg noe fra bortekampen mot Chelsea. Vi vet de er et tøft lag å møte.

- Dette var en kamp vi ønsket å vinne, men slik gikk det ikke. Nå må vi bare trekke oss tilbake, og komme til hektene igjen.

- Alle presterte under pari på lørdag, inkludert meg selv. Vi måtte forandre på strukturen i laget, og vi ble bedre etter at vi gjorde det.

Rodgers ønsker ikke å kritisere Steven Gerrard, selv om kapteinen spilte en svak førsteomgang.

- Det viser bare hvor viktig han er for laget. Stevens pasning i forkant av straffesparket var fantastisk, og han viste hvor kald han er når han satte straffesparket i mål. Han hadde presset på seg, etter at han tok straffespark også forrige helg, men han satte ballen i mål med stor presisjon.

- Jeg er ikke i tvil om at han kan håndtere å spille i den defensive midtbanerollen. Men det sier litt om hans identitet som spiller at han kan ha en slik innvirkning på kampen etter at han ble flyttet lenger frem.

Neste ligakamp er hjemme mot Everton, og Everton-manager Roberto Martinez satt på tribunen mot Villa som interessert bivåner.

- Roberto vet hvordan jeg jobber, og han vet hvordan laget mitt jobber. Men han vil også vite at det vil bli en helt annerledes kamp her i derbyet. Helgens kamp var ikke en av våre bedre dager, men vi har spilt mange gode kamper her. Vi vi helt klart være på hugget igjen når lokaloppgjøret skal spilles, avslutter Rodgers.