- Peters har gjort en strålende jobb for oss

Brendan Rodgers slår fast at Liverpool FC akter å fortsette samarbeidet med sportspsykologen Steve Peters.

Peters satt på Liverpool-benken under kampen mot West Ham i helgen, noe som er en klar indikasjon på hvor høyt Rodgers verdsetter sportspsykologens arbeid.

Andre klubber ønsker nå også å kjøpe tjenester av Peters, men i Peters kontrakt med Liverpool står det klart og tydelig at han ikke skal jobbe for andre klubber i Premier League.

- Han har hatt muligheten til å forlate oss til fordel for andre klubber, men han er veldig, veldig fornøyd her, og han er en veldig viktig del av vår stab, som kan hjelpe oss til å vinne, sier Brendan Rodgers til Telegraph.

- Vi jobber med teknikk, taktikk, fysikk og også den mentale siden når det gjelder spillerne. I fotball blir ofte den mentale siden glemt. Men for meg er det nøkkelen til å vinne, fortsetter Liverpool-manageren.

- Steve spurte meg om å få tillatelse til å jobbe med Englands landslag. I alle klubber hvor jeg har vært har jeg alltid jobbet sammen med nevrologer og sportspsykologer. Når jeg kom til Liverpool var det viktig at vi fikk tak i den beste.

- Når jeg møtte Steve for første gang var han ikke sikker på at han ville jobbe innen fotballen, for han hadde alltid blitt holdt på avstand når han hadde forsøkt seg innen sporten, og det hadde ikke vært noen gode opplevelser for ham.

- Men vi spurte om han kunne komme til oss. Han gjorde det, og det har fungert ekstremt godt. Han og jeg har et veldig nært samarbeid i forhold til viktigheten av hans rolle.

- Han skjønner og forstår at han har med en å gjøre som kjenner til psykologi og selvtilliten som spillerne må ha for å prestere, og de mentale aspektene som er involvert. Det skjer ikke så ofte innen fotballen.

- Vi har en veldig profesjonell stab som står bak spillerne her. Min oppfatning er at managere, uansett hvordan de tenker, ofte er svært dominante ledere. Men du kan ikke vite alt. Det er veldig viktig å ha en stab rundt seg som kan fylle hullene du har i dine kunnskaper.

- Steve har vært utmerket for oss, og det er andre personer i staben som også er veldig profesjonelle og gjør en god jobb. Steve er en spesialist og et geni innenfor sitt felt. Han er en veldig forståelsesfull fyr.

- Det er flott for meg å ha ham ved min side, for det å lede en klubb kan være en ensom jobb. Du forsøker å få på plass en struktur og et miljø som skal være veldig dynamisk og fremtidsrettet. Han er en som jeg kan lufte ideer med.

- Han har så mange erfaringer, ikke bare innen sport, men i livet generelt, som han kan dele med oss. Så han er en veldig viktig del av vår stab. Men jeg vil ikke si at han er den beste signeringen vi har gjort, for alle som har kommet hit er gode signeringer.

- Steve jobber bare med individuelle spillere. Vi kommer ikke til å forandre på det. Det er ikke behov for å forandre på det. Nå handler det bare om å styrke det arbeidet vi har gjort. Vi behøver ikke å gjøre ting annerledes. Det handler om å beholde fokus. Spillerne trives i sitt arbeide. Jeg ser at intensiteten og tempoet har gått opp noen hakk, og det er fordi spillerne er spente. Men det er ingen tegn til frykt.