- Raheem fortjener skryt

Robbie Fowler sier at Raheem Sterling fortjener skryt for å ha turt å fortelle at han følte seg sliten. I England har 19-åringen blitt kraftig kritisert.

Etter at Roy Hodgson valgte å fortelle BBC at Raheem Sterling følte seg for sliten til å starte gårsdagens kamp mot Estland har 19-åringen blitt kraftig kritisert i England. Mange har også kritisert landslagssjefen for å legge alt på spilleren, heller enn å verne om en 19-åring som har spilt mye fotball i det siste.

 

- Jeg tar av meg hatten for Raheem. Jeg er glad han hadde gutsen til å si fra, og det viste modenhet. Det var en uselvisk handling, og det er galt at folk kritiserer ham. Det han gjorde var til fordel for laget, og det er ikke alle som setter laget først slik, sier Fowler til Liverpool Echo.

 

Fowler har, sammen med Michael Owen, blitt brukt som eksempler på spillere som slo gjennom i ung alder men ble tidlig utbrent.

 

- For mange spillere er prioriteten bare å få landskamper og mål. Raheem tenkte mer på de tre poengene og en seier for England. Ettersom han ikke fulgte seg 100 prosent, tenkte han at han ikke var i stand til å gå ut der og spille slik som han ønsket. England ville i realiteten spilt med 10 menn.

 

- Det var veldig ærlig av ham å si til manageren at «jeg er sliten, og tror ikke jeg kan spille mitt beste». Det er ubetydelig hvor gammel du er. Dersom du føler deg sliten vil du ikke spille på ditt beste.

 

- Jeg var annerledes. Jeg ønsket alltid å spille, og ønsket alltid å score mål. Jeg spilte mange ganger når jeg enten hadde fått en smell eller var sliten, og i ettertid skulle jeg ønske at jeg var modig nok til å si at jeg behøvde en pause til tider, slik at jeg hadde vært friskere for neste kamp.