- Scoringen vil gi Iago selvtillit

Iago Aspas gjorde sitt første offisielle mål for Liverpool i 2-0 seieren over Oldham i ettermiddag. Manager Brendan Rodgers tror at nettkjenningen vil gi spanjolen litt sårt tiltrengt selvtillit.

Aspas satte ballen i mål foran et jublende The Kop ti minutter ut i annen omgang, og var også nær ved å doble ledelsen med en susende heading i stanga like etterpå.

- Scoringen var viktig for Iagos selvtillit. Det har vært vanskelig for ham, sa Rodgers til pressen etter kampslutt.

- Vi har en spiss i verdensklasse i Luis Suarez, som spiller hver uke og scorer mål, og vi har også Daniel Sturridge til å støtte ham. Så Iago har vært benkesliter mye av sesongen, om vi ser bort i fra de første kampene. Det var bra at han fikk dette målet foran The Kop, for forhåpentligvis vil det gi ham mye selvtillit.

- Hele troppen må bidra. Du kan ikke bare sette din lit til 11 eller 12 spillere. Brad Jones kom inn og var utmerket. Han har vært en veldig lojal reservekeeper. Han hadde ikke mye å gjøre i dag, men det han gjorde var veldig bra og han distribuerte ballen veldig bra.

Etter en målløs førsteomgang gjorde Rodgers to endringer i pausen. Lucas Leiva og Philippe Coutinho erstattet Luis Alberto og Victor Moses.

- Vi måtte prestere bedre. Vi trengte mer tempo i spillet vårt. Vi måtte få opp intensiteten. Jeg ønsket egentlig ikke å benytte de to brasilianerne i dag, men det siste jeg ønsket var omkamp.

- Du håper å hvile noen spillere i en kamp som dette, slik at de kan komme til hektene igjen. Lucas og unge Coutinho, og noen til, har spilt harde kamper i hele julen. Det ideelle hadde vært å la de hvile, men vi ønsket også å vinne kampen.

- Vi ønsket ikke noen omkamp. Vi ønsket å avansere til neste runde. Andre omgang var bedre. Vi var mer livlige i vårt spill, og endte opp med en fin seier.

- Med mer erfaring lærer du også mer som manager. Du kan ikke vente på at noe skal skje. Du må skape det selv. Noen ganger må du forandre rytmen i kampen.

- Det fikk vi gjort ved at Coutinho og Lucas kom inn. Vi fikk den lille ekstra intensiteten i vårt spill, og mer målrettet innsats. Dermed fikk vi bedre kontroll over begivenhetene.

Rodgers fikk roet nervene etter 82 minutters spill når et Raheem Sterling-skudd, som hadde gått utenfor, forandret retning i Oldham-forsvarer Tarkowski og gikk i mål. To minutter senere satte Oldham innpå Liverpool-managerens sønn Anton.

- Det var strålende at Anton slapp innpå. Jeg har fulgt ham hele livet, og å se ham løpe ut på banen var egentlig litt uvirkelig. Han er en flott gutt, og vi er veldig stolte av ham, både hans mor og jeg.

- Han har sin egen karriere, og Oldham er en strålende klubb for ham. De har virkelig tatt vare på ham. De har en strålende ung manager, som vil få en veldig god karriere og de har et ungt lag der. De har en god lagånd. Jeg har sett dem spille flere ganger, og Anton er en del av dette. Dette var et stort øyeblikk i hans karriere, og som far må jeg si at det var veldig hyggelig at han fikk applaus fra Liverpool-supporterne også.

- Jeg syntes det var en vanskelig kamp. Du må gi Oldham stor honnør. De kom hit og gjorde det veldig vanskelig for oss. De har et veldig entusiastisk ungt lag med kvalitet. Vi klarte ikke å få opp tempoet i første omgang. Vi var for trege, og skapte ikke nok. I annen omgang var vi litt bedre, men det var hele tiden en jevn kamp.