- Sju poeng er godkjent

Tidligere Liverpool-spiller Stig Inge Bjørnebye mener at sju poeng på de tre julekampene mot Burnley, Swansea og Leicester er godkjent av Liverpool.

I dag er det 22 år og fire dager siden Bjørnebye debuterte for Liverpool i klubbens verste tap i Premier League noensinne, 5-1 for Coventry. Den tidligere venstrebacken er imidlertid ikke så imponert over forsvarsarbeidet til årets Liverpool-utgave heller.

- Jeg har dessverre ikke fått fulgt Liverpool så nøye som jeg hadde håpet på denne sesongen. Jeg har fått med meg resultatene, men har langt i fra sett alle kampene. Men ut fra det jeg har sett virker det som det er problemer i begge ender av banen, sier Bjørnebye til Liverpool.no.

- Jeg synes det er underlig at Dejan Lovren har fremstått så svak og usikker. Han var god i Southampton i fjor. Defensivt virker laget svært sårbare, og man er ikke så farlige offensivt heller. Det er symptomatisk når Sterling bommer alene med keeper mot Manchester United.

Nå står det tette juleprogrammet for tur. Liverpool åpner med en vrien bortekamp mot Burnley på Turf Moor på Boxing Day. Deretter venter to hjemmekamper, først mot Swansea den 29.desember og så mot Leicester 1.nyttårsdag. Alle tre er motstandere som sorterer under kategorien «overkommelige».

- Det er viktig med en god inngang til jula. Det husker jeg fra min egen tid i engelsk fotball. Det har mye å si for moral og selvtillit. Har man en god inngang til jula og er godt forberedt på hardkjøret kan det plukkes mange poeng i denne perioden, slår Bjørnebye fast.

- Jeg fikk ikke sett hele kampen mot Arsenal, og så derfor ikke utligningsmålet. Men spillemessig så det bra ut i perioder. Jeg mener imidlertid at årets utgave av Liverpool er avhengige av at man får ryddet opp i problemene i forsvaret, og at man begynner å sette sjansene, skal det bli noe fart på sakene, fortsetter 45-åringen

- Jeg vil ikke begi meg ut på å tippe resultatet i hver enkelt av de tre kampene, men klarer de røde sju poeng av ni mulige skal man være fornøyd. Men mindre enn sju poeng synes jeg ikke man kan være fornøyd med.

Hvor mange poeng tror du at Liverpool tar på de tre julekampene? Avgi stemme i Kop Vote.