- Skal ta vare på denne sjansen

Sunderlands manager ser på morgendagens kamp mot Liverpool som en stor mulighet til å vinne på Anfield for første gang på 31 år. Steven Fletcher returnerer fra skade.

Etter 0–10 i målforskjell mot Southampton og Arsenal i slutten av oktober, har manager Gus Poyet tatt grep og fått mer orden på Sunderland-laget.

De responderte først med å senke Crystal Palace, som senere slo de røde, på Selhurst Park i hovedstaden, før de fikk med seg ett poeng etter å ha ledet mot Everton på eget gress. Deretter endte det målløst mot både Leicester og serieleder Chelsea.

Tidligere denne uka kom imidlertid Manchester City på besøk – med ligatoppscorer Sergio Agüero i spissen. Connor Wickham ga «De sorte kattene» en noe heldig ledelse i kampen, men gjestene slo grusomt tilbake og vant til slutt 4–1.

– Jeg tror ikke vi er nødt til å reparere noen ting nå, men tankegangen vår er å fortsette å ha tro på det vi gjør, forteller Poyet før han og laget reiser vestover.

Tror på borteseier

Agüero utliknet i onsdagens kamp, der Sebastián Coates fikk sin ligadebut på utlån fra Liverpool, og han stod bak den målgivende pasningen på 2–1. Argentineren satte også inn det tredje for kvelden, før landsmann og høyreback Pablo Zabaleta lobbet inn det siste.

– Spillerne vet godt at de møtte en av verdens mest formsterke spisser akkurat nå. Det har naturligvis noe å si hvordan vi forsvarer oss, men Agüero kan uansett varte opp med noe spesielt, så det hjalp dem, forklarer Sunderland-sjefen.

Poyet fokuserer nå på å få spillerne friske og raske til morgendagens bortekamp på nordvestkysten. Han vet at laget har fått en god mulighet til å sanke poeng i juleperioden. Etter Liverpool-kampen skal Sunderland nemlig møte West Ham, Newcastle, Hull og Aston Villa.

– Nå har ikke spillerne tid til å klage eller snakke seg selv ned. De må gå ut på banen og gripe muligheten til å få med seg tre poeng. Dette har nok vært en av de hardeste ukene mine her. Man har alltid lyst til å prøve seg mot ekstremt gode managere og spillere, men alt sammen på en gang – i løpet av ei uke – er ikke helt ideelt.

Vil være «modige»

– Men noen ganger er man bare er nødt til å ta vare på sjansen, sier Poyet, som hinter til at de ønsker å gjøre nettopp det mot et Liverpool-lag som har «hatt det vanskelig» etter oppturen under forrige sesong.

Han legger til at Liverpool skal ut i en svært viktig Champions League-kamp bare tre dager etter oppgjøret i morgen, noe Sunderland skal forsøke å utnytte til sin fordel.

– Så det er mange ting som tilsier at vi har en mulighet dersom vi virkelig spiller opp mot vårt beste. Vi skal være modige. Det er det ordet jeg kommer til å bruke mest denne helga. Vi drar dit med et ønske om å spille på vår måte og gjøre det vanskelig for dem begge veier, offensivt og defensivt.

Spiss tilbake

Sunderland har også fått en gladmelding før ligarunden: Steven Fletcher har fått grønt lys etter å ha trøblet med ryggen siden onsdag. Spissen ble byttet ut etter å ha fått en trøkk i duell med Dedryck Boyata, men Poyet forklarer overfor Sunderland Echo at han er klar igjen.

– «Fletch» er i troppen. Han har ikke trent, men han er med. De fleste idrettsutøvere vet at det gjør ganske vondt å få et kne i ryggen på den måten. Og det tar selvfølgelig et par dager før smerten går bort. Det er fortsatt litt ukomfortabelt, men ettersom det ikke er en skade, er han med i kamptroppen, forteller Poyet.

Adam Johnson og Wes Brown er også klare etter å ha vært på sidelinjen mot Manchester City. Patrick van Aanholt, Billy Jones og Emanuele Giaccherini skal fortsatt være ute med skader.