- Skuffende resultat, men god opptreden

Steven Gerrard synes det var brutalt å tape 1-2 mot Italia, men er fornøyd med lagkameratenes opptreden i kampen.

- Det er bestandig skuffende å tape en kamp, men jeg er ikke skuffet over lagkameratenes innsats, vilje og oppofrelse i kampen. Vi kan ikke være nedbrutt etter en slik opptreden, uttalte Steven Gerrard til pressen etter 1-2 mot Italia.

- Jeg synes vi matchet dem på alle måter. Ja, de hadde ballen mer i første omgang og skapte problemer for oss på venstrekanten. Hvis vi imidlertid ser på kampen i sin helhet, kan vi være fornøyd med mye.

- Det bare viser hvor brutalt det er på dette nivået. Vi legger ned så mye innsats og forsøker så hardt, men står likevel tomhendte tilbake.

- Vi fikk mye kritikk for å være defensive i forrige mesterskap, men i denne kampen tror jeg folk kunne se at vi prøvde å skape sjanser, presse høyt og gi det vi har. Vi er uheldige som ikke får noe igjen, sier han.

- Vi kan ikke rette pekefingre mot noen i dag, alle ga alt de hadde. Men vi manglet kanskje litt kvalitet på siste tredjedel av banen. Vi burde kanskje ha vært mer effektive.

England møter Uruguay i neste kamp på torsdag. Uruguay tapte overraskende 1-3 mot Costa Rica. Begge lag har kniven på strupen for å vinne.

- Uansett hva resultatet hadde blitt i dag, hadde vi trengt seier mot Uruguay. Nå er det litt mer utfordrende, men ikke umulig.

Varmen, den høye luftfuktigheten og et dårlig gressteppe i Manaus gjorde spilleforholdene vanskelige.

- Det var en tøff kveld, men det hadde det blitt uansett, for vi spilte mot Italia. Men det var veldig varmt og klissete i kveld, og banen var tørr. Uansett blir dette bare unnskyldninger.