- Spillerne forstår meg

Brendan Rodgers uttaler at hans spillere forstår de taktiske grepene han gjør som manager, og gir spillerne honnør for å sette hans ideer ut i livet.

- Strukturen til laget er god. Vi er fleksible taktisk, så når jeg forandrer på noe forstår spillerne eksakt hva jobben deres er, sa Rodgers på sin pressekonferanse i ettermiddag.

- Spillestilen er den samme uansett hvilket system vi spiller. Vi skal dominere kampene, og spillerne har utvilsomt klart det.

- Jeg har tidligere snakket om fotballspillets natur. Det er i fotballspillets natur at man må kunne håndtere ballen. Det er lett å trene et lag til å ligge defensivt, samle alle mann bak ballen, og ikke bry seg om å spille fotball.

- Det vanskelige – og det som var vanskelig for oss i begynnelsen av min tid i klubben – er å fortsette å oppmuntre spillerne når de gjør feil. Klare å la være å tenke på feilene, og bare få tak i ballen og holde den i laget.

- Vi spiller som et lag. Du ser selvtilliten til spillerne. De tror virkelig på måten vi jobber på, noe som er viktig. De tror virkelig at de kan vinne de store kampene.

- Slikt gir dem den lille ekstra selvtilliten til å spille kamper, og de har blitt belønnet for dette. Det har ikke bare vært slik denne sesongen. Det var slik i andre halvdel av forrige sesong også.

- Vi har ridd på en medgangsbølge en tid nå, og forhåpentligvis fortsetter det slik.

Journalistene ville vite om Liverpool-spillerne klarer å holde hodet kaldt nå som de har overtatt som serieleder.

- Det ser slik ut, og jeg er ikke overrasket over det. Vi spiller slik vi spiller for å ta presset bort fra spillerne. De må fokusere på fotballen. De må fokusere på teknikken sin og på prestasjonene sine. Det fjerner presset fra det å måtte vinne, for vi vet at dersom vi spiller slik vi spiller nå, så vil vi vinne kamper.

- Laget er først og fremst oppsatt på å presse og jobbe. Alle er også opptatt av å være konkurransedyktige for øyeblikket.