- Spillerne må gjøre jobben

Mange peker fingeren mot Brendan Rodgers etter nedturen denne sesongen, men Jordan Henderson mener det er helt feil. Nå vil han bevise at de røde har et bedre lag enn Manchester United.

– Manageren har ikke forandret seg. Han har fortsatt stor tro på måten han ønsker å spille fotball på, og han gjør alt han kan, taktisk og på treningsfeltet, for at vi skal begynne å få bedre resultater, sier Henderson, ifølge The Guardian.

Liverpool-sjefen har selv erkjent at han merker presset bak roret på Anfield, og alt fra fotballeksperter og skribenter til supportere har kommet med krass kritikk av ham de siste månedene.

Det ble spesielt tydelig da rødtrøyene tapte fire strake kamper i november, men den tamme opptredenen mot Basel, som også førte til exit i Champions League, har fungert som bensin på kritikkbålet. Liverpool.no-redaktør Torbjørn Flatin etterlyste blant annet mer ærlighet etter å ha fulgt laget fra kloss hold i flere kamper.

– Spillernes ansvar

– Man er alltid nødt til å bevise noe i fotball, uansett om man er i flyt eller ei. Under forrige sesongen måtte vi vise folk at vi var i stand til å kjempe om ligatittelen. Det var mange som tvilte på oss i starten av sesongen, men vi måtte vise dem at de tok feil, og akkurat det samme gjelder nå, responderer Henderson, som innrømmer at Liverpool utvilsomt har merket tapet av Luis Suárez og skadde Daniel Sturridge.

– Selvfølgelig. Man savner kombinasjonene, scoringene, de målgivende pasningene, og det har en stor effekt på laget. Men det er noe man bare må håndtere så godt man kan. Rickie (Lambert) har jobbet steinhardt, men vi er nødt til å være bedre som et lag, fra forsvar til angrep. Vi må ta mer ansvar, og vi må prestere bedre. Vi er klare over at dette ikke har vært godt nok, og vi må få ting til å stemme, ellers kommer vi oss ikke ut av denne posisjonen. Nummer ni i Premier League er ikke bra nok for kvaliteten vi har i laget.

Den kvaliteten skal bli satt på nok en prøve i morgen ettermiddag. Liverpool besøker Manchester United og Old Trafford for første gang siden de hamret dem ned i gresset for ni måneder siden, men i forkant av denne kampen er det, i motsetning til i mars, laget fra Salford som leder den interne tabellkampen.  

– De er ikke bedre

Louis van Gaals mannskap har bare ett eneste tap, borte mot Manchester City, siden september, og det er de to Manchester-klubbene som dominerer formtabellen i ligaen. Likevel er ikke Henderson i tvil om at Liverpool fortsatt har det som skal til for å ta med seg tre poeng hjem fra Old Trafford – igjen.

– United er ikke et bedre lag enn oss. Jeg ser kvaliteten og karakterene vi har i denne klubben på trening hver eneste dag. Vi har vist noen glimt av det, og vi kan definitivt få et godt resultat mot dem. Men det er veldig enkelt for meg å sitte her og prate om det; vi må faktisk gjøre jobben. Jeg sier ikke at United ikke er et bra lag, for det er de, og de har fantastiske spillere, men det har vi også, forteller visekapteinen.

– Bare tull

– Dette er en stor mulighet for vår del. Vi har full tiltro overfor manageren, for han er en av de beste i verden. Han har absolutt alt, mener jeg. Det er ikke manageren det står på; det er spillerne. Det er opp til spillerne å klare det.

– Folk peker ut manageren som syndebukken, og gamle spillere trer frem og mener han bør sparkes, men vi vet alle sammen at det bare er tull. Verden på utsiden av murene vil kanskje akseptere det (at Rodgers har skylden, journ. anm.), men som spillere gjør vi helt klart ikke det. Vi vet at det er vår oppgave å få det til på banen.