- Sterling bør bli med til VM

Steven Gerrard mener at Raheem Sterlings gode form bør gi den unge vingen en VM-billett til sommeren.

Sterling spilte en ny god kamp i Liverpools 5-3 seier over Stoke på Britannia Stadium, og har nå startet 10 kamper på rad for Anfield-klubben.

- Jeg fortalte Raheem etter kampen at dersom han fortsetter å prestere på dette nivået så vil han gjøre det svært vanskelig for Roy Hodgson å ikke ta ham med til VM. Forhåpentligvis kan han bygge videre på selvtilliten de siste kampene har gitt ham, og avslutte sesongen sterkt, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Han har funnet toppformen på et svært gunstig tidspunkt. Jeg er selvsagt skuffet over at Theo Walcott ble skadet og ikke blir med til VM, men jeg er sikker på at Roy Hodgson ser seg om etter noen som kan erstatte ham, og Raheems prestasjoner den siste tiden har vært sensasjonelt bra, fortsetter Liverpool-kapteinen.

- Det er mange kandidater som kan erstatte Walcott. Aaron Lennon spiller bra, Andros Townsend, og Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake. Men sammenligner du disse spillernes egenskaper, som hurtighet og trusselen de kan utgjøre på vingen, og ser på hvem som kan skape og score mål, så har Raheem en fantastisk sjanse.

- Han har alt verktøyet som skal til for å klare jobben. Det er opp til ham selv nå. En sideback ønsker ikke å møte hurtige spillere, og spesielt ikke spillere som utfordrer deg hele tiden. Raheem forsøker igjen og igjen, selv om han gjør en feil. Han er i god fysisk form, og gir aldri opp. Han er også en lagspiller.

- Alle vet at Roy Hodgson liker flankespillere som kan forsvare seg godt. Raheem har alt som kreves. Nå er det opp til ham selv å prestere stabilt på dette nivået utover vinteren og våren..

Gerrard innser imidlertid at prestasjonsnivået kan svinge for en så ung spiller.

- Man må ta hans alder i betraktning. Han lærer spillet. Han har en fantastisk manager som hjelper ham med det. Han fylte nylig 19 år, så formen vil gå litt i bølgedaler. Hvem opplever ikke det som 18-åring? En god spiller defineres av måten han slår tilbake på etter en formsvikt.

- Om Raheem kan håndtere slikt? Måten han har kommet tilbake på, hvor han har vært en av våre mest stabile spillere de par siste månedene er bevis på det. Han har vært strålende.