- Sterling takler dette

Mediehysteriet rundt Raheem Sterling den siste uka kommer ikke til å hemme prestasjonene hans, tror Glen Johnson, som mener sosiale medier gjør slike situasjoner mye mer intenst nå enn tidligere.

– Han var ikke så sliten som mediene skal ha det til. Han ble spurt om hvordan han følte seg, og han sa at han hadde slitne ben. Det er en forskjell mellom slitasje og verk fra det som kreves for å spille kamper til å faktisk si «jeg er sliten og kan ikke spille». Han fikk et spørsmål, svarte ærlig og ble straffet for det, forteller Johnson, ifølge Liverpool Echo.

Sterling, som spilte VM-fotball for England i sommer, har vært på banen i samtlige ligakamper for Liverpool denne sesongen. Johnson mener tenåringen aldri sier nei hvis han blir spurt om å spille.

– Han spiller hver eneste uke hvis han kan. Fysisk er man aldri helt hundre prosent, og spesielt ikke dersom man spiller en kamp hver fjerde dag. Man spiller alltid med noen smeller og smerter og verk. Men så blir kroppen vant til det.

– Folk bør forstå det

Høyrebacken ble oppgitt over å se fremstillingen i mediene og reaksjonene fra mange engelskmenn. Han sier det ble hele presentert som om Sterling bare var trøtt og lite villig til å spille landslagsfotball, og mange reagerte som om det faktisk var sannheten.

– Sånn er det, visst. Saken ble presentert på den måten. Men alle med en halv hjerne burde forstå at det ikke stemmer, sier han.

– Sett i etterkant kunne nok de fleste saker blitt gjort på en annen måte. Men jeg er sikker på at England ikke mente å skape en sånn reaksjon. Det er bare noe som skjer. Dessverre var det nok til at folk slang seg på og skrev ned noen saftige overskrifter.

– Må tenke på kroppen sin

Uansett er det viktig å la unge spillere som Sterling få hvile om det er nødvendig, mener Johnson. Han regner med at både klubber og landslag ikke presser tenåringer for mye.

– De bør støtte ham og alle andre unge spillere. Raheem vokser fortsatt, og han spiller i verdens beste liga hver uke. Så han er nødt til å tenke på kroppen sin.

Senere i dag spiller Sterling sin første kamp etter hysteriet. Brendan Rodgers sa at spilleren selv ikke hadde det særlig bra da i begynnelsen av uka, men at et trygt miljø på Melwood har muntret ham opp før helga. Johnson tror ikke situasjonen vil ha en negativ effekt på prestasjonene til Sterling i kampene som kommer.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg er helt sikker på at han prøver å legge dette bak seg og bare fortsetter som han skal med fotballen, for det er ikke mye han kan gjøre med dette nå. Han er en veldig profesjonell og type, og jeg tror han takler dette like bra som han har håndtert Premier League fra starten.

– Ingen steder å gjemme seg

Sterling har nok ikke gått glipp av sjikanen som har krydret Twitter- og Instagram-brukeren hans de siste dagene, men Johnson, som selv har blitt hengt ut på sosiale medier etter svake kamper og forskjellige uttalelser, tror det er en fase, eller en læringskurve, alle spillerne bare må igjennom i dagens fotball.

– Med sosiale medier i bildet er det ikke lenger noen steder å gjemme seg. Det er ingen utvei. Alt er mer intenst nå enn for ti år siden. Grunnen til at folk flest ønsket spillere på sosiale medier, var for å se hva de har å si. Men så fort de forteller noe, blåses det helt ut av proporsjoner. Så man kan egentlig ikke vinne.

Les også: Rodgers forsvarer Sterling

– De fleste går igjennom det på et eller annet tidspunkt, og jeg tror det er en læringskurve som ingen andre kan forberede dem ordentlig på, sier Johnson, som legger til at han selv er på Twitter.

– Jeg er ikke spesielt aktiv der, for å være ærlig, men jeg har en bruker. Jeg har lagt ut noen meldinger som jeg ble bedt om å slette, men jeg står for det jeg sa. Jeg hadde ikke skrevet dem om jeg ikke gjorde det.