- Steven viste sin klasse

Jordan Henderson mener at Steven Gerrard viste sin klasse i lokaloppgjøret mot Everton, og slo tilbake mot kritikerne som har stilt spørsmål ved kapteinens form.

Gerrard scoret Liverpools mål i derbyet da han satte et frispark vakkert i mål tjue minutter ut i annen omgang.

- Stevie er fortsatt en av de beste spillerne i Premier League, og han beviste det, sier Jordan Henderson til Liverpool Echo.

- Flere lag har satt frimerke på ham denne sesongen. Det viser hvor god han egentlig er. Han besitter flotte kvaliteter, og jeg synes ikke han har fortjent den kritikken han er blitt utsatt for i det heletatt.

- Han har vært den beste spilleren i denne ligaen i lang tid, og han er fortsatt det.

Etter Phil Jagielkas drømmetreff og utligning på overtid er Liverpool fortsatt å finne på nedre tabellhalvdel, med kun seks poeng etter sju kamper. Nå står en tur til Basel for å spille Champions League på programmet før neste ligakamp.

- Vi var tilbake på det nivået vi forventer å være på. Intensiteten i spillet vårt var god over hele banen. Vi jobbet hardt, og hadde mer flyt i angrepsspillet. Vi skapte sjanser og forsvarte oss bra, så det er vi veldig fornøyde med. Dersom vi fortsetter å spille som dette vil vi vinne mange kamper.

- Det var ingenting vi kunne gjøre med scoringen deres. Det var et flott skudd i krysset. Det var skuffende å slippe inn et så sent mål, men vi må ta med oss det positive fra kampen. Jeg syntes det definitivt var et skritt i riktig retning, sier Henderson.

- Vi arbeidet mye med forsvarsspillet i uken før Everton-kampen, og i kampen viste vi at vi kan forsvare oss godt. Det må vi fortsette med hver uke fremover nå. Forsvarsarbeidet var bedre fra hele laget, og det startet på topp.

Mario Balotelli hadde en stor mulighet til å avgjøre kampen like etter Gerrards scoring, men skuddet traff skulderen til Everton-keeper Tim Howard og føk opp i tverrliggeren.

- Jeg syntes Mario jobbet veldig bra defensivt. Han stjal noen baller på midtbanen, og vi kunne sette i gang kontringer. Det var veldig bra av Mario. Han hadde en god sjanse i annen omgang, og jeg er sikker på at deres keeper var borti den.

- Det var en god kamp av oss alle. Nå må vi fortsette slik, avslutter Henderson.