- Strafferedningen var viktig

Brendan Rodgers mener at Simon Mignolets strafferedning i sluttminuttene i ligaåpningen mot Stoke satte tonen for resten av sesongen.

Da Mignolet reddet Jonathan Walters sitt straffespark trakk hele Anfield et lettelsens sukk over at man sikret seg tre poeng i seriepremieren.

- Du så reaksjonene etter strafferedningen til Simon. Det var trolig det som satte tonen for resten av sesongen, og som gjorde at lagånden og samholdet er så bra, uttalte Rodgers til pressen foran bortekampen mot nettopp Stoke.

- Vi har klart å ta vare på det løftet som den redningen gå oss helt frem til nå, og den gode følelsen vokser hele tiden. For hver dag som går blir vi enda bedre som lag.

- Jeg ser oss i garderoben foran kamper nå, og registrerer et veldig godt samhold. Slikt blir gradvis bedre jo mer suksess du har. Så forhåpentligvis klarer vi å utvikle det videre.

- Du jobber hardt gjennom hele pre-season – og vi hadde en strålende pre-season – for å få et godt resultat i første kamp. Det setter tonen. Jeg syntes vi presterte veldig, veldig bra den dagen. Vi skapte mange sjanser, men når det fortsatt står 1-0 kan det lett glippe. Da er det tøft å få et straffespark mot seg helt på tampen av kampen.

Rodgers er fullt klar over at det kan bli enda vanskeligere å vinne mot Stoke på bortebane.

- Det er en vanskelig bane å få et godt resultat på, og Liverpools statistikk der har ikke vært god. Vi var ikke så veldig gode der i fjor heller, så enkelt er det. Men vi fortjente ikke å tape 3-1. Men selv på våre beste dager vil det være et tøft sted å spille. Deres hjemmeform denne sesongen beviser også det. De har bare tapt en kamp.

- Det pleier alltid å blåse der, noe som gjør at det blir vanskelig å spille fotball. Men vi har virkelig intensjoner om å få et gode resultat denne gangen.

- Mark Hughes kom inn etter den enestående jobben Tony Pulis gjorde, og hans lag baserer seg alltid på god organisering, ærlighet og de forsøker å spille god offensiv fotball. Dette er hva han har forsøkt å innføre i laget sitt, noe du ser på måten de har jobbet på.

- Vi vet det blir en tøff kamp for oss. Vi respekterer dem. De har fortsatt mange av de samme spillerne som var der under Tony Pulis. Det vi visste da, vet vi nå også. De er veldig resolutte i sitt spill, de er sterke og ofrer seg for hverandre.

- Supporterne deres bidrar også til at det er et vanskelig sted å få med seg et godt resultat fra. Men vi er forberedt, og klare for det vi har i vente.