- Strategi like viktig som penger

Brendan Rodgers mener at strategi er like viktig som penger, når man skal forsøke å bygge et suksessfullt fotballag.

- Alt handler ikke om penger, det handler om strategi også, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Ikke misforstå meg, penger kan kjøpe deg strålende spillere, men du må ha en visjon og en filosofi som disse spillerne passer inn i.

- Det har vært vanskelig for Tottenham. Går man tilbake til sommeren var det mange som trodde at de ville kjempe om ligatittelen. Det var realiteten, og de følte trolig selv at de var tittelkandidater.

- Når du bruker £100M er du ute etter å kjempe om tittelen, men det har ikke blitt slik. De har noen vidunderlige fasiliteter i Tottenham, men det handler også om mennesker. Dersom du ikke henter inn de riktige folkene og stoler på at de skal gjøre jobben, vil du hele tiden forandre på ting. Da kaster du bort tid, penger og innsats.

- De gjorde en forandring for et par år siden. Harry Redknapp tok dem til Champions League. Dersom man studerer troppen deres nå, har de gjort det rette? Folk vil undre seg på det.

- Det handler om strategi, og den kommer fra toppen. Tim Sherwood har kommet inn, og jeg håper han får den tiden han trenger. Blir han ikke gitt nok tid vil det bli et nytt managerskifte. Hvor mange skifter skal de ha? De har hatt rundt 12 på 19 år. Du vil aldri ta en klubb fremover på den måten.

Liverpool knuste Tottenham og vant 5-0 på White Hart Lane før jul. Nå har de røde muligheten til å vinne begge seriekampene mot London-klubben for første gang siden 2007. Historien er også på Liverpools side. Tottenham har vunnet kun fire av sine siste 67 ligakamper på Anfield.

- Vi leverte en perfekt kamp på White Hart Lane. Vi spilte fantastisk angrepsfotball og dominerte kampen både med og uten ball.

- Vi har fortsatt å vokse, og blitt bedre utover i sesongen. Tottenham er ikke det eneste laget som har fått føle på kroppen hvor gode vi er denne sesongen.

- Jeg ser virkelig frem til søndagens kamp. Vi er i veldig god form, med sju seirer på rad. Men vi skal vokte oss vel for å ta lett på oppgaven. De har noen virkelig gode spillere, og vi vet det blir en vanskelig kamp.

- Tottenham kjemper for å komme med i Champions League, akkurat som vi selv gjør. De ville ha forventet å ligge bedre an enn de gjør, for de har gjort det bedre enn dette de siste årene. De er 12 poeng bak oss, men de kommer fortsatt til å kjempe.

- Tim har tilført laget mer lidenskap. De kommer fra et godt resultat mot Southampton, men vi spiller på Anfield og forventer å vinne der.

- Vi er i god fysisk forfatning. Vi har prestert på et stabilt høyt nivå gjennom hele sesongen, og har spilt med hurtighet og intensitet. Metodene vi bruker til daglig skal gi oss fremgang både teknisk, taktisk, fysisk og mentalt. Alt handler om at vi skal utvikle oss på disse områdene.

- Dette er vår tredje kamp på en uke, men vi er klare for den. Det er fortsatt 21 poeng å spille om, og vi skal forsøke å plukke så mange poeng som mulig.

- Nå fokuserer vi kun på Tottenham. Vi ønsker å kjempe for å komme blant topp fire denne sesongen, og vi er ikke garantert dette ennå.