- Sturridge var aldri aktuell

Det var aldri aktuelt å ta en skadet Daniel Sturridge med i landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Estland, hevder Englands landslagssjef Roy Hodgson.

- Vi håpet at Daniel skulle bli friskmeldt, men han ble ikke det, og det er et slag i ansiktet for oss. Det er negativt for Liverpool og det er negativt for oss og spilleren. Daniel ønsket å spille disse to kampene. Det har ikke vært noen problemer eller noen konflikt mellom oss og Liverpool. Han har ikke spilt for Liverpool etter at han pådro seg denne skaden. Det var aldri aktuelt å ta ham med i troppen i den tilstanden han er nå, uttalte Hodgson på en pressekonferanse i ettermiddag.

Hodgson forsvarer imidlertid at han nærmest tvang Sturridge til å trene den dagen han ble skadet, selv om spilleren på forhånd hadde gitt beskjed om at han kjente antydning til en strekk i baksiden av låret.

- Folk må ta i betraktning den korte tiden vi hadde til rådighet i dette tilfellet. Vi hadde to dager og to treningsøkter der vi kunne samkjøre laget. Daniel var en veldig viktig spiller i dette opplegget, da vi ønsket at han og Wayne Rooney skulle spille samme på topp. Daniel har masse erfaring med denne måten å spille på fra sin tid i Liverpool, så dette var på mange måter veldig, veldig uheldig for oss. Men jeg kommer heller ikke i fremtiden til å la meg presse til å gi alle spillere to dager fri hver gang vi spiller. Da vil vi ikke få trent i det hele tatt.

- Nå har Daniel masse arbeid han må gjøre med Liverpool for å komme i form igjen, gjennom å spille deres kamper. Slik jeg forstår det må han fortsatt jobbe en del før han er helt skadefri, så han var aldri aktuell til dette uttaket. Jeg vil bli overrasket om han spiller for Liverpool i helgen.

- Det er kanskje ikke helt utelukket, for det er en måned siden han ble skadet nå, og skaden bør begynne å leges. Jeg håper han er tilbake for Liverpool, men det vil uansett ikke ha noen betydning for de to kampene våre. Jeg er ikke blitt fortalt at han ikke kan spille for oss. Dersom vi ønsker det har vi rett til å ta ut spillere for landslaget, og vi har rett til å sjekke om spilleren er skadet eller ei. Dersom en klubb sier at en spiller er skadet, har vi rett til å ta ham inn og vurdere det selv. Det har aldri skjedd i mine to og et halvt år som landslagssjef, og jeg håper det aldri vil skje, for det er ikke veien fremover for oss.

 - Det siste du ønsker er å få skader på trening. Og dette gjelder kanskje i enda større grad en landslagssjef, for du har et ansvar overfor klubbene.