- Supporternes støtte kan bli viktig

Steven Gerrard håper fansen kan spille en viktig rolle og inspirere Brendan Rodgers' mannskap til en suksessfull sesong i Champions League.

- Vi hadde ikke kommet i mål i 2005 og løftet trofeet uten støtten fra supporterne. Det er det ingen tvil om, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Min beskjed til supporterne er at vi trenger den type støtte i Champions League i år. Alle de store trofeene som jeg har vært med å vinne har kommet grunnet supporternes støtte, både på Anfield og på bortebane.

- Støtten vi fikk i pausen i Istanbul er årsaken til at Liverpool-fansen er de beste i verden. På 0-3 var kampen nesten over, men de ga lyd fra seg. De sang «You’ll Never Walk Alone», og hårene reiste seg på nakken min. Det var utrolig. Jeg er stolt over å ha dem som mine supportere.

- Jeg er sikker på at de nye spillerne vet at e-cupkvelder på Anfield er litt annerledes fordi støtten er fenomenal. De må trives med det. Det er hva fotball handler om, og der hvor hver spiller ønsker å være.

Liverpools forrige deltagelse i Champions League var i 2009.
- Jeg har nesten vært sjalu og misunnelig over at vi ikke har vært involvert. Det har vært tøft å se lag som Chelsea og Man United spille, mens vi har havnet utenfor topp fire. Jeg har lengtet etter å få være med. Jeg er glad for at det endelig er her. Det er en belønning for det harde arbeidet forrige sesong.

- Alle ser frem til å høre den hymnen. Vi må nyte det, men vi er ikke med for fylle opp antall lag. Vi ønsker å gjøre det så bra som vi kan.

I mai blir det ti år siden Gerrard løftet Champions League-trofeet i Istanbul.

- Slik kampen gikk og den reisen vi hadde gjennom turneringen den sesongen, så er det ikke overraskende at folk fortsatt lager film om det ni og et halvt år senere. Det er minner som jeg kommer til å ha med meg i graven. Ikke bare finalen, men hele reisen gjennom turneringen.

- Mot Olympiakos så vi ut til å være død og begravet, og så Juventus og Chelsea som var store favoritter over to kamper.

- Etter første omgang i finalen så det ut til at kampen var over. I pausen tenkte jeg at det kunne ha vært fem, seks eller syv. Så å gå ut der og snu det var en drøm som gikk i oppfyllelse.

- Følelsen da Jerzy (Dudek) reddet den siste straffen er vanskelig å beskrive. Jeg får gåsehud av å tenke på det.

- Når du blir Liverpool-spiller, er det nesten et ansvar og et stort press for å vinne trofeer, spesielt Champions League. Det var nesten en lettelse da vi kom i mål.