- Ting tar tid

Selv om baklengsmålene har rent inn, står Brendan Rodgers fast på at de ikke trenger en defensiv trener. Tror dagens stall blir god nok til å hevde seg i toppen – med nok tid på treningsfeltet.

– Her om kvelden satt jeg våken til halv fem og tenkte på hvordan vi kan utvikle oss og bli bedre, forteller Rodgers.

Manageren sier han har et klart mål, en sult, om å forbedre klubben i tiden som kommer. Han legger vekt på at det hele er en prosess som ikke gjennomføres over natten, særlig på grunn av at de fleste spillerne i stallen er veldig unge og fordi de mange kampene hindrer ham i å trene på samme måte som under forrige sesong.

– Jeg tror det bare er mangelen på treningstid som er grunnen. Men vi kan ikke klage. Vi er med i store turneringer, og det ligger forventninger på oss, slik det bør være. Vi er Liverpool. Men når det gjelder en defensiv fotballtrener, så trenger vi ikke det. Nei, nei. Absolutt ikke, poengterer nordiren.

Ville ikke ha ny trener – og lyktes

– Jeg er ivrig etter å gjøre dette laget bedre. Vi ønsker å skape den riktige balansen i laget – balanse er det viktigste i fotballen – men vi har minimal tid på treningsfeltet. Da jeg kom hit, ble jeg hele tiden spurt om jeg ville ha inn noen som kunne hjelpe spissene med å score. Men etter hvert fikk vi mål.

Det er flere som konkluderer med at Liverpool, spesielt defensivt, opptrer «for snille» eller med mangel på krigerinstinkt. Denne sesongen har laget allerede sluppet inn tolv mål bare i Premier League, og kritikerne har på ingen måte tatt livet med ro.

– Vi har fått slike stempler på oss tidligere. Spilte vi uten råskap? Var vi for snille? Jeg mener at vi over en periode absolutt ikke var det. Dette året har vi måttet spille flere kamper, noe som tar litt av intensiteten ut av beina til spillerne. Det er en helt ny læringskurve for mange spillere. De erfaringene kommer til å gjøre oss bedre, hevder han.

– Men når man slipper inn mål, uansett om det kommer fra dødballer imot eller hvordan vi presser motstanderen for å vinne ballen, kommer det til å bli stilt spørsmål mot deg. Det er noe vi er nødt til å svare på.

– Viktigst at spillerne lærer

Rodgers har uansett tro på at han har god nok kvalitet i stallen til å bygge et opp et strålende lag, og han regner med at prestasjonene etter hvert når standarden som er nødvendig for å holde seg i toppen.

– Jeg tenker på spillerne vi har. Når man ser at de har egenskapene til å lykkes, og de har viljen til å lære og bli bedre, så kommer de til å utvikle seg hvis man får jobbet med dem over en viss periode. Det er det som står øverst på listen min: å ha egenskapene til å lære. Jeg kan se det i nesten alle spillerne vi har. Når vi går ut på banen for å trene, oppsøker jeg de øyeblikkene. Men med tanke på alle kampene vi har hatt, har de kommet sporadisk.

At prestasjonene er langt ifra det Anfield-publikumet så før sommeren, er ikke noe Rodgers benekter. Likevel er han trygg på at supporterne får se det de ønsker når ungguttene blomstrer for fullt.

Forstår frustrasjonen

– Det er ingen tvil om at vi ikke har nådd det høye nivået i mange av kampene våre. Men jeg har sett nok i løpet av to og et halvt år til å vite at vi har noen veldig, veldig gode spillere. Vi har hentet inn mange spillere, og de har dessverre ikke fått muligheten til å spille seg inn på samme måte som noen av de andre gjorde i løpet av 18 måneder, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg har uansett tro på at det bare blir bedre. Uheldigvis tar det nok ikke like kort tid som vi ønsker, men når vi ser fremover, så det er nøkkelen. Ja, for noen folk er det nok litt irriterende med tanke på hvordan vi avsluttet forrige sesong. Men det er naturlig når vi ser på hvor vi står som fotballklubb i dag.

– Nytt nivå

Han tror sølvplassen i mai og billetten til europacupfotball har bidratt til at fallhøyden er ekstra stor nå i forhold til forrige sesong, men skryter av hvordan laget yppet seg mot de regjerende Champions League-mesterne tidligere denne uka.

– Vi har hoppet opp på et helt nytt konkurransenivå, og vi har enda høyere forventninger. Og i sentrum av det har vi en ung gruppe med spillere på vei inn, og det tar dessverre tid. Vi skal få ting til å skje før det er for sent, selvfølgelig, men mens vi ser på det vi har: Spillerne viser frem karakter og moral – selv mot Real Madrid!

Senere i dag får Rodgers og Liverpool en ny mulighet til å vise seg frem på Anfield. Hull gjester Merseyside klokka 16, og kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium.