«Transferbudsjett på mer enn £40M»

Tony Barrett i The Times mener at Brendan Rodgers vil ha minimum £40M netto å bruke på nye spillere til sommeren. Yevhen Konoplyanka fortsatt et transfermål.

Administrerende direktør Ian Ayre bekrefter til The Times at spillertroppen vil bli vesentlig styrket foran neste sesong, hvor de røde allerede er sikret plass i gruppespillet i Champions League. Avisen tror at manageren vil ha minimum £40M å bruke før salg, og at man igjen vil forsøke å hente Yevhen Konoplyanka (24), som nær kom fra Dnipro i januar.

- Hva vi oppnådde på søndag var enormt, forklarer Ayre om det at Liverpool med seier mot Norwich var garantert en topp tre plass i årets Premier League. – Vi er nå sikret spill i Champions League og det er en utrolig prestasjon med vårt utgangspunkt. Hvis du hadde sagt topp fire før sesongen ville det ha vært meget bra, nå er vi garantert å komme blant de tre beste og er fast bestemte å kjøre på videre. Dette er helt avgjørende for hva vi ønsker å oppnå fremover.

- Det får koste hva det måtte koste når manageren bestemmer seg hvor hvem han ønsker å kjøpe, fortsetter Ian Ayre om spillerkjøp. – Det er ingen tvil om at vi hele tiden forventet at troppen en behøvde til neste sesong ville være veldig forskjellig fra den vi benyttet i år, siden vi skal ut i Europa.

- Det har alltid vært vanskeligere å operere i transfermarkedet når du ikke var med i det beste selskapet, det holder ikke bare å selge navnet. Vi hadde også saken med Luis sist sommer som ønsker å spille i de store kampene mot de beste spillerne. Vi har alltid vært heldige nok til å få inn store spillere her til tross for det, men dette gjør det hele litt lettere.