- Uruguay er mer enn bare Luis

Før England møter Uruguay i São Paulo om to dager, snakker Daniel Sturridge om hvor viktig det er å ikke bli altfor besatt av klubbkamerat Luis Suárez.

– Vi forbereder oss på å møte et lag, ikke bare Luis, sier Liverpool- og England-spissen.

Han tror ikke det ville vært så stor ståhei om Luis blir klar til kampen eller ei dersom søramerikanerne hadde vunnet over Costa Rica i helga, men nå ligger det i stedet an til å bli en slags finale mellom lagene – der taperen trolig ikke avanserer fra gruppespillet.

Les også: Suárez: – Jeg er skadefri

Sturridge vet nok om hvor god Suárez har vært og kan være for ethvert lag, men han er også opptatt av at England-spillerne ikke glemmer bredden i laget som kom til VM-semifinalen for fire år siden.

– Ja, han er en verdensklassespiller, men vi møter Uruguay med Edinson Cavani, Diego Forlán, som er en legende, og andre veldig teknisk begavede spillere.

– Uforutsigbarhet er forskjellen

Spillet til Suárez fascinerer imidlertid Englands hittil eneste målscorer i Brasil, og det er særlig uforutsigbarheten han mener skiller klinten fra hveten i fotballverden.

Angriperen bruker Suárez, Neymar, Arjen Robben, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som eksempler på spillere man aldri vet hva kommer til å gjøre.

– Du kan ikke bare lære spillere å håndtere en fyr som Robben. Hvis du tvinger ham til en side, går han bare rundt deg. Luis er uforutsigbar. Men de spillerne som har spilt mest mot ham, er engelske, sier Liverpool-spilleren håpefullt.

Og før møtet med uruguayanerne torsdag kveld, i en kamp der det totalt er åtte Liverpool-spillere involvert i kamptroppene, er engelskmennene stinne av selvtillit.

Se VM-troppene: UruguayEngland

– Vi føler ikke at det er «hvis» vi vinner, men «når» vi vinner. Vi tenker bare på hva vi selv gjør, hvordan vi spiller som et lag. Vi har en positiv innstilling og mentalitet, og vi har selvtillit. Så vi går inn til hver eneste kamp med mål om å vinne, sier Sturridge.

– Man får kanskje bare spille i ett verdensmesterskap, og da ønsker man ikke å reise hjem tidlig. Så det handler om mer enn bare prestasjoner, og det innser vi.

Målet er å vinne de to siste kampene i gruppespillet – mot Uruguay og Costa Rica. Men dersom det skulle ende med bare ett poeng i São Paulo, er ikke håpet helt ute for de britiske løvene.

– Det vi holder på med, er ikke rakettforskning. Vi trenger minimum fire poeng på de to siste kampene, konkluderer han.

VM – gruppe D:

1. Costa Rica (1–0–0, 3–1, 3 poeng)
2. Italia (1–0–0, 2–1, 3 poeng)
3. England (0–0–1, 1–2, 0 poeng)
4. Uruguay (0–0–1, 1–3, 0 poeng)

14. juni: Uruguay–Costa Rica 1–3
15. juni: England–Italia 1–2

19. juni: Uruguay–England
20. juni: Italia–Costa Rica

24. juni: Italia–Uruguay
24. juni: Costa Rica–England