- Uruguay kan få store problemer

Det offensive spillet til England har fått skryt av mange selv om de tapte i sin VM-åpning. Nå håper kapteinen på en enda bedre opptreden mot Uruguay.

– Nøkkelen er å se tilbake på det som skjedde, for å finne ut av hva vi gjorde bra og hva som var feil, sier Steven Gerrard om nederlaget i Italia-kampen, ifølge Liverpool Echo.

Til tross for at britene tapte 1–2 for det solrike ferielandet, har ikke engelsk presse vært like nådeløse som tidligere. I stedet har de tre løvene, med rekordmange Liverpool-spillere i startelleveren, gledet kritikerne med et mer lekent og offensivt spill enn laget har vist i sine forrige turneringer.

Før England skal gjøre sitt for å ta sine første VM-poeng denne sommeren kommende torsdag, forteller Gerrard at de vil rette på alt som gikk galt mot Italia.

– Vi slapp inn to mål, og det må vi se nøyere på. De skapte problemer for oss på venstresiden en del ganger, og vi skal finne ut hvorfor, forklarer 34-åringen.

– Sjokkert

I samme runde tapte Uruguay for Costa Rica, noe som overrasket Gerrard like mye som resten av fotballverden.

– Jeg ble sjokkert av resultatet. Jeg forventet at Uruguay skulle slå Costa Rica. De har tungt skyts på topp, men på lørdag så vi klart og tydelig at det er mulig å slå dem, sier han.

– De slipper inn mål, og hvis vi angriper på samme måte som vi gjorde mot Italia, får Uruguay store, store problemer.

Gerrard innrømmer at han ikke har vært i kontakt med Uruguay-spiss Luis Suárez den siste tiden, og han vet ikke hvordan klubbkameraten har hatt det i perioden etter meniskoperasjonen.

– Jeg er ikke helt sikker på hvordan Suárez ligger an med tanke på skadesituasjonen. Jeg har ikke snakket med ham, men jeg forventer at han spiller en rolle fordi han har vært så stille.

Hyller «fryktløse» Sterling

En rød som imidlertid er klar til å spille, er Raheem Sterling. Tenåringen imponerte fra start og var blant banens aller beste spillere i Italia-kampen.

– Han er fryktløs. Det er på denne måten han spiller. Dette er hans stil, forklarer Gerrard.

England-kapteinen sier at lagets yngste spiller ikke bryr seg om hvem som står på motsatt banehalvdel – uansett om det er det italienske landslaget eller Suárez.

– Han tenker ikke på motstanderne. Han bare går ut og gjør sitt beste, og det var mye positivt å se i hans første kamp fra start i en stor turnering.

– Han kan bli en stor spiller i fremtiden. Sjefen viste mot ved å sette unge spillere inn, og det er fremtiden til dette England-laget.