- Ustabilt temperament

Treneren som brakte Luis Suarez til Nederland fra Uruguay har tidligere advart Brendan Rodgers om spillerens ustabile temperament. Tror ikke Suarez engang forstår sine egne handlinger.

Luis Suarez er for tredje gang utestengt for å ha bitt en motspiller. Ron Jans, som hentet Suarez til FC Groningen fra Nacional i 2006, husker flere episoder med Suarez fra tiden de jobbet sammen. En gang kastet uruguayaneren en paraply mot treneren etter å ha blitt byttet ut.

- Jeg snakket med Brendan Rodgers om Luis, og jeg fortalte ham at spilleren kan være uberegnelig, men også at han var et stort talent, uttaler Jans til Sunday People.

- I de tidlige dagene hadde vi sammentreff på treningsfeltet. Han kom til Nederland og trodde at han kunne gå rett inn på førstelaget, men jeg satte ham på reservelaget.

- Hvorfor? Fordi han ikke gjorde noe på trening. Han var ikke i form, og jeg fortalte ham det. Han hatet det, men fikk beskjed.

- En dag byttet jeg ham ut. Det regnet, og han tok tak i en paraply og kastet den på meg i sinne.

Han innrømmer at spillere selvfølgelig har raserianfall, men fordømmer det Suarez gjorde i VM.

- Biting? Det er motbydelig. Det sårer meg virkelig. Jeg har enorm respekt for spilleren Suarez. Det har jeg alltid hatt, fra dagen vi kjøpte ham fra Sør-Amerika til Nederland. Biting kan ikke tolereres i fotball eller i livet.

- Jeg liker og bryr meg fortsatt om Luis Suarez. Han er en hyggelig fyr, men jeg innrømmer at han måtte straffes for dette.

- Dersom FIFA ikke hadde reagert, ville det gitt hver spiller total frihet til å gjøre hva som helst på en fotballbane.

Jans mener også at Suarez trenger profesjonell hjelp.
- Jeg tror ikke engang Luis forstår sine egne handlinger. Men det er opptil Luis nå. Bare han har nøkkelen til sine atferdsproblemer.