- Uten Suarez ville LFC vært midt på tabellen

Sunderland-manager Gus Poyet hevder at Liverpool kan takke Luis Suarez for at laget kjemper i toppen av Premier League.

- Liverpools gode sesong skyldes ikke måten de spiller på. Grunnen til at de kjemper i toppen er at de har en spiller som alle kommer til å stemme på som «Årets spiller». Uten Suarez ville de trolig ha ligget midt på tabellen, uttaler Poyet til El Observador.

- Den eneste måten Luis kan bli stoppet på er dersom han får influensa og feber.

- Vår taktikk vil bli å presse ham ut i områder hvor han ikke liker å spille Men Luis klarer alltid å komme seg ut av slike situasjoner. Han varierer måten han spiller på, og det finnes ingen magisk formel som kan stoppe ham.

Poyet mener at både Suarez og Liverpool skal være glade for at spissen ikke forlot Anfield-klubben sist sommer.

- Det verserte så mange rykter om at han var på vei bort. Jeg mente hele tiden at han skulle bli i Liverpool, på grunn av måten Liverpool som klubb og supporterne har støttet ham på etter alt som har skjedd.

- Han er en fin fyr. Han er egentlig veldig rolig, men dere tror meg kanskje ikke. Han er en familiemann, som alltid snakker om familien sin. Men han ønsker å vinne fotballkamper. Alt handler om fotball, og å finne måter å vinne på.

- Det finnes spillere du ønsker du hadde på ditt lag, og jeg tror alle ville likt å ha Luis på sitt lag. Dersom han hadde vært i Arsenal ville de ledet ligaen nå. Dersom han hadde vært i Manchester United ville de ha vært i toppen.