- Velkommen til jungelen

Først ble Anfield et fort. Så ble kraften gjenopprettet. Nå karakteriserer Brendan Rodgers banen som en jungel for motstanderne å komme til.

Liverpool har vunnet 15 av 17 ligakamper på Anfield denne sesongen. Kun Southampton og Aston Villa har reist hjem med poeng. Supporterne har gitt laget fantastisk støtte i andre halvdel av sesongen, og lager nå en heksegryte allerede i timene før kamp ved å ønske spillerbussen velkommen. Motstanderlagene får et tøft møte med Anfield allerede på utsiden av stadion.

- Da jeg kom hit, sa jeg at jeg ønsket å gjøre dette til et vanskelig sted for motstanderne å komme og spille, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Hvis du skal ha suksess, er hjemmeformen avgjørende. Det var det folk snakket om før jeg kom hit. Lag kom til Anfield og hadde en fin dag.

- Det var for lett for bortelagene å like seg her og kanskje også vinne. Det er en mentalitet som måtte endres når du skal ha suksess.

- Det var nøkkelen i min periode her. Du må gjøre hjemmet ditt til de vanskeligste 90 minuttene i motstandernes liv. I hovedsak er det hva vi har gjort nå.

Liverpool slo tittelrival Manchester City 3-2 på Anfield for to uker siden. Anfield er kanskje den mest fryktede banen i Premier League for tiden.

- Det er absolutt ingen som er mer skremmende. Alle på Man City-kampen kan fortelle dere det.

- Det handler om miljø. Det er noen moderne stadioner som er fine, men jeg har vært i en situasjon på Anfield tidligere hvor spillere har snakket om stadionet og Champions League-kveldene og den forskjellen det utgjør.

- Det utgjør en forskjell grunnet tilskuerne vi har. Lidenskapen og besluttsomheten kan virkelig hjelpe oss, og det har de gjort i år.

Liverpool-fansen planlegger igjen å møte spillerbussen ved ankomst Anfield.

- Det hjelper. Når motstanderne kommer og ser det, blir de ikke komfortable. Det starter der, og det er utmerket. Det fortsetter inn i kampen.

- Jeg sa da jeg kom at vi må tilbake til å eie Anfield. Eie stadionet, våre garderober, vårt gress, våre supportere. Og så er det vår ball. Vi må eie tingene. Den mentaliteten har vi utviklet over tid.

Brendan Rodgers er glad for at klubben har lansert planer om å bli værende på Anfield.
- Dere har sett tegningene av nytt stadion på Anfield med inntil 60000 tilskuere. Det er flott at vi blir værende der hvor vi er grunnet symbolet på Anfield. Å komme hit kan være en jungel for motstanderne, og det er hva du ønsker.