- Vet hvordan det føles

Mange av Liverpools sommersigneringer har slitt i sin første halvsesong på Merseyside. Jordan Henderson kjenner seg igjen i situasjonen, og vil gjøre det han kan for å hjelpe dem.

– Da jeg kom til Liverpool, syntes jeg det var vanskelig det første halvannet året, men jeg har alltid sagt at jeg ikke ville vært foruten den perioden fordi den har vært svært viktig i utviklingen min, og det har styrket meg, sier løpsmaskinen.

Henderson opplevde motgang i Liverpool-drakta etter overgangen fra Sunderland for drøyt tre år siden. Prislappen på 16 millioner pund ble ofte trukket frem og brukt mot ham, men han klarte etter hvert å spille seg til en fast plass på laget. Tidligere denne sesongen ble Henderson i tillegg utnevnt til klubbens visekaptein.

• Les også: Henderson: – Manageren er ikke problemet

– Jeg er en bedre spiller og en bedre person nå. Den tiden har definitivt hjulpet meg, og jeg skal hjelpe andre spillere på laget med å håndtere det på samme måte, slik at vi blir et bedre lag. Jeg vet hvordan det er å gå igjennom det, så jeg er nødt til å ta mer ansvar overfor de nye signeringene som har kommet inn, for å få dem til å føle seg så bra og trygge som mulig når de går ut på banen, forklarer 24-åringen.

I sommer hentet klubben inn Rickie Lambert, Adam Lallana, Emre Can, Lazar Markovic, Dejan Lovren, Alberto Moreno og Mario Balotelli, og ingen av dem har fått den gode starten de hadde ønsket i en ny klubb. De offensive spillerne har slitt med effektiviteten, skader og spilletid, og prestasjonen til forsvarerne svinger.

– Markovic var briljant

Da Liverpool røk ut av Champions League tidligere denne uka, valgte Brendan Rodgers å starte med bare to av sommerkjøpene. Etter at laget havnet under, byttet han inn to til, Markovic, som bare startet to ligakamper så langt, og Moreno, men førstnevnte fikk det røde kortet etter bare et kvarter på banen i andre omgang.

– Lazar er en fantastisk spiller som har stort potensial. På trening ser vi kvaliteten til spillerne vi har i gruppa, og han har briljant da han kom inn er om kvelden. Han var en skikkelig trussel og endret sannsynligvis ting i vårt favør, spesielt da han gikk fremover. Da så han skikkelig frisk ut, men så ble han dessverre utvist.

Henderson håper serberen tar med seg det positive fra innhoppet.

– Forhåpentligvis kan han ta med seg selvtillit fra kampen, prøve igjen og begynne å gjøre det mer regelmessig.