- Vi er nærmere utbygging av Anfield

Styreformann Tom Werner sier at en overenskomst mellom klubb, bystyre og byggherre for planer i området Anfield, bidrar til at man er optimistisk på vegne av utvidelse av stadion.

En overenskomst mellom Liverpool by, Liverpool Football Club og «Your Housing Group» er gjort med hensyn til planer for utbygging og fornying av området Anfield. Det ligger planer på bordet for en oppgradering av området med en prislapp på £260M. Dette inkluderer utbygging og fornying av Anfield, rettere sagt Main Stand og Anfield Road End, som vil øke kapasiteten på stadion fra 45000 seter til omkring 60000 seter.

Liverpool FC vil til neste uke holde flere utstillinger slik at lokal innbyggere og fans vil være i stand til å se deres planer om å utbygge Anfield.

«Vi er fornøyd over at det er gjort stor fremgang sammen med bystyret og Your Housing Group (som skal stå for utbyggingen i området Anfield) angående planene om å fornye Anfield og den unike muligheten det gir oss til å bli på Anfield», sier styreformann Tom Werner til Liverpool Echo.

«Vi har alltid fastholdt at vi må ha sikkerhet dersom vi skal kunne fortsette med våre planer og denne overenskomsten («heads of terms») er et viktig steg på den veien.

«Vi er optimistiske i at vi vil kunne realisere våre planer om utvidelsen av Anfield og ser fram til neste skritt i planleggingsprosessen.»

Dokumentet «heads of terms» identifiserer de roller og det ansvar som de tre partene har. Liverpool Echo betegner det som «en betydelig milepæl» i leveringen av et prosjekt som antas å skaffe 770 arbeidsplasser.

«Det er et nytt viktig skritt videre i å levere Anfield Project, noe som vil bringe enorme forbedringer i livskvaliteten for mange tusener av mennesker», forklarer ordfører Joe Anderson.

«Signeringen i dag sender en veldig klar beskjed til folk nord i Liverpool og byen som helhet: et lysere Anfield er på vei.»

«Denne overenskomsten demonstrerer hvor fast bestemt partene er på å levere Anfield Project», istemmer Kathy Cowell hos Your Housing Group. «Vi ønsker å takke de lokale myndigheter for deres fortsatte støtte og tålmodighet og ser fram til å utføre de planene som vil fornye området til det bedre.»