- Vi får se hva som skjer

Sebastian Coates kunne tenkt seg å fortsatt karrieren i Liverpool, men vet at han kanskje må forlate klubben for å få fast førstelagsspil. Holder kontakten med Luis Suarez.

En som har imponert så langt i pre-season er Sebastian Coates. Uruguayaneren mistet omtrent hele fjorårssesongen med en alvorlig kneskade, og har kun spilt 24 kamper for de røde etter £5 millionerovergangen fra Nacional i 2011.

 

- Turnéen har vært bra for meg. Denne oppkjøringen er veldig viktig, og jeg må spille så mange minutter som jeg kan. Forrige sesong var veldig vanskelig. Jeg hadde en stygg skade, og etter å ha vært ute så lenge er det godt å være tilbake og frisk igjen, sier han til Liverpool Echo.

 

- Jeg vil alltid gjøre mitt beste, og jeg vet at jeg må forbedre meg i forhold til de andre årene jeg har vært her. Manageren følger meg nøye, som han gjør med alle spillerne, og jeg må prestere bra.

 

Han kunne tenkt seg å fortsette karrieren i Liverpool, men det er ikke opp til ham.

 

- Det er bra for klubben at de har kjøpt en spiller som Lovren, og det er bra for meg å ha slik konkurranse, ettersom du lærer av å spille sammen med gode spillere. Jeg kunne tenke meg å bli i Liverpool og spille, men det er ikke bare opp til meg. Det kommer an på manageren og klubben. Det er de som vil avgjøre hva som skjer.

 

- Etter å ha vært ute så lenge trenger jeg spilletid. Dersom jeg blir, ønsker jeg å spille mer enn jeg har gjort her de andre årene.

 

Coates holder kontakten med sin landsmann Luis Suarez.

 

- Bare fordi Luis har dratt, betyr ikke det at jeg ønsker å dra. Han er en annen spiller, og en annen person. Jeg må tenke på min egen fremtid.

 

- Jeg pratet nylig med Luis, og han trives i Barcelona. Vi er fortsatt gode venner, og det er en bra klubb for ham. Han ønsket alltid å dra dit. Jeg vet at det var veldig vanskelig for Luis å forlate Liverpool etter at han trivdes i klubben. Han var takknemlig for støtten han fikk, men å dra til Barcelona var drømmen hans.

 

- Jeg tror Liverpool vil klare seg. Vi har andre store spillere som Daniel Sturridge, Raheem Sterling og Philippe Coutinho.