- Vi jobber for å få orden på forsvaret

Keepertrener John Achterberg forsikrer alle om at Liverpools stab jobber hardt med spillerne for å få orden på forsvarsspillet.

Liverpool har holdt nullen i bare en av tolv kamper denne sesongen, noe som bekymrer alle med sympatier for Anfield-klubben.

- Det var synd med resultatet mot Real Madrid. Som man kunne se er de et godt lag, men spillere av høy kvalitet. Ser vi bort fra de første tjue minuttene var Real det beste laget i første omgang. I annen omgang forsøkte vi å holde oss inne i kampen så godt som vi kunne, sier Achterberg til Liverpoolfc.com om onsdagens 3-0 tap for Carlo Ancelottis stjernegalleri.

- Det var lett å se hvor mye erfaring de har sammenlignet med oss, og hvor mange Champions League-kamper de har spilt sammen. Det er en enorm forskjell. Forhåpentligvis kan vi nå få spille i Champions League mer jevnlig, slik at vi kan minske forspranget og våre spillere får mer erfaring.

- Min oppgave i det tette kampprogrammet er å sørge for at vår andre- og tredjekeeper holder seg i form, og er klare til å forbedre seg. Det er det samme med Simon Mignolet også. Han må jobbe med alle sider av sitt spill, og vi vil tilpasse intensiteten enkelte dager, slik som dagen etter kamp, så han er uthvilt til neste kamp.

- Vi legger vekt på ting vi mener Simon må bli bedre på. Du varierer øktene, men får det samme ut av de. Kjører du like økter hver dag, skaper du en robot, og det er ikke det vi skal gjøre. I løpet av en kamp må en keeper kunne omstille seg hele tiden.

- Det å holde buret rent er noe som hele laget fokuserer på. Klarer vi det, har vi en god sjanse til å vinne kampen. Dette er ikke annerledes for en keeper enn for en utespiller. En keeper ønsker å redde alt, og gjøre alt riktig. Det er slik du tenker før en kamp.

- Det er mange nye spillere som er kommet inn på laget, og man må finne tonen og forsøke å jobbe sammen. Manageren jobber hardt hver uke med forsvarsspillet, i et forsøk på å få orden på sakene og forbedre dette. Det er alltid enklere når du spiller i årevis med samme forsvarsfirer. Når du gjør endringer i backrekken tar det ofte tid før ting fungerer.

- Det er frustrerende når du slipper inn mål mot slutten av kampene. Vi studerer alt som skjer i alle kamper, både det som har gått bra og det vi kan gjøre bedre. Vi ser etter positive ting og også på det negative, for det må vi jobbe med og forbedre.

- Fotball er et lagspill. Når vår andrekeeper, som nå er Brad Jones, får sjansen til å spille, må han spille så godt han kan. Han må være klar til å komme inn og gjøre en jobb dersom Simon blir skadet.

- Av og til gir vi spillerne råd, noe også manageren ofte gjør, om keeperne og individuelle spillere hos motstanderen.

- Du ønsker å komme godt i gang i alle kamper. I fjor klarte vi dette veldig bra, og det gikk bra. Vi forsøker å finne tilbake til de taktene. Som lag må vi fokusere på å score mål, uansett hvem motstanderens keeper er, og om det er keeperens første eller siste kamp. Vi må sette motstanderens keeper på prøve, finne ut om han er nervøs eller ei, men hovedsaken er å sette ballen i mål.

- Vi må prøve å være positive, og få i gang spillet vårt igjen. Både pasningsspillet og intensiteten i presset. Oppskriften er å presse godt og forsvare seg godt som lag. Forhåpentligvis klarer vi det i morgen.