- Vi kan holde oss på topp

Glen Johnson mener at dette Liverpool-laget har det som skal til for å holde seg på toppen av tabellen ut sesongen.

Etter lagets åttende strake seier leder Liverpool Premier League med to poeng foran Chelsea når det gjenstår seks serierunder. De røde er fire poeng foran Manchester City, som har to kamper tilgode. Dersom Liverpool vinner sine seks gjenstående kamper vil de bli ligamestere for første gang siden 1990, ettersom dette inkluderer hjemmekamper mot både City og Chelsea.

- Ethvert lag som topper tabellen på dette stadiet av sesongen, fortjener å være der, uttaler Johnson til Liverpool Echo.

- Dette er en vanskelig liga, med mange tøffe kamper, men jeg tror vi kan holde oss på toppen, legger han til.

- Dette er en fantastisk klubb. Alle som er involvert elsker klubben, og ønsker sårt å vinne ligaen. Vi ønsker å ta klubben tilbake dit den hører hjemme.

- Når du spiller i den beste ligaen i verden, er det vanskeligste å ta en kamp om gangen. Hver dag opplever du at kameratene dine tekster deg, og du ser nyhetene og hvor nær du er. Men alle her er profesjonelle. Hver gang vi går ut på banen har vi en jobb å gjøre.

- Nå må vi bare tenke på West Ham borte neste søndag, og konsentrere oss om den kampen.

- Jeg er sikker på at alle ser frem til de store hjemmekampene mot City og Chelsea, men vi må ta oss av West Ham først, ellers vil de kampene kanskje ikke være så relevante. Vi må sørge for at vi vinner vår neste kamp. Vi må glemme ligatabellen, og bare vinne på Upton Park. At vi topper tabellen nå vil kun bety noe dersom vi kan holde oss der.

Brendan Rodgers sitt mannskap har nå satt en Premier League-rekord, ved å score fire eller flere mål i 11 kamper denne sesongen.

- Vi prøver alltid å starte godt, og komme raskt ut fra startblokkene, og vi gjorde dette bra i dag. Første ball lå i nettet etter 100 sekunder, og det var en perfekt start på kampen for oss. Vi satte dem under press, og de klarte knapt å holde på ballen.

- Vi ble egentlig ikke ekstra motivert av at Chelsea og City avga poeng. Vi vet vi må forsøke å vinne hver eneste kamp.

- Det er selvsagt til hjelp når andre lag avgir poeng, men vi må bare forsøke å konsentrere oss om oss selv for øyeblikket. Jeg syntes alle spilte fantastisk. Det var en skikkelig lagseier.

Tottenham-manager Tim Sherwood hadde før kampen sådd tvil om hvorvidt Liverpool kunne håndtere presset det medfører å ligge i toppen av tabellen.

- Jeg vet ikke hvordan han kan hevde noe slikt når vi har spilt mot dem to ganger, utspilt dem begge gangene, og scoret ni mål mot dem.

- Vi synes bare det er morsomt. Vi vet alle hva som forventes av oss, og vi har alle tro på at dette skal gå. Alle fungerer bra sammen. Selv guttene som kom inn fra benken utgjorde en forskjell.

Johnson hyller også klubbens supportere.

- Stemningen de skaper oppsummerer denne fotballklubben. Alle var høyt oppe etter kampslutt, men de lagde liv gjennom hele kampen. Stemningen var helt topp. Vi visste det ville bli slik. Da vi kom hit med bussen var gatene fulle flere hundre meter nedover veien.

- Fansen her elsker fotball. Liverpool er i blodet deres. Det overrasker meg ikke, men det er ikke slik i alle klubber.

29 år gamle Johnson har bare ett år igjen av sin Liverpool-kontrakt etter denne sesongen, men håper å fortsette karrieren i Anfield-klubben.

- Selvsagt ønsker jeg å bli her. Jeg har alltid sagt til Brendan at jeg elsker å være her, og jeg ønsker å være her i flere år fremover. Forhåpentligvis får vi ordnet dette i sommer.