- Vi kan snu dette mot dem

Formen til Leicester har vært grusom i ukene før morgendagens møte med Liverpool på hjemmebane. Laget viste imidlertid fremgang i helga – og manageren tror på en opptur.

– Vi er i en situasjon vi på ingen måte ønsker å være i, sier Nigel Pearson dagen før Liverpool gjester King Power Stadium i Leicester for første gang på ti år.

Laget hans ligger helt sist i Premier League etter tretten serierunder. De startet sesongen svært bra – med uavgjort mot blant andre Arsenal, og med seier over Stoke på bortebane og Manchester United hjemme – men har raknet fullstendig.

De gikk faktisk gjennom hele oktober og november uten å vinne en eneste kamp: 0–2 mot Crystal Palace (borte), 2–2 mot Burnley (hjemme), 0–1 mot Newcastle (borte), 0–2 mot Swansea (borte), 0–1 mot West Bromwich (hjemme), 0–2 mot Southampton (borte), 0–0 mot Sunderland (hjemme) og 2–3 mot Queens Park Rangers (borte).

– Bare vi som kan fikse det

Bunnstriden er imidlertid fortsatt svært jevnt, og en etterlengtet seier kan kaste dem et godt stykke oppover på tabellen. Før morgendagens kamp ligger de ikke mer enn syv poeng bak Liverpool.

– Realiteten er at vi ikke vinner nok fotballkamper for øyeblikket, og man kan helt sikkert se på mange andre klubber i divisjonen som sier akkurat det samme. For oss handler det ikke så mye om å prate om det, men å gå ut på banen og gjøre noe med det. Det er bare vi som kan rette opp i våre egne resultater, sier Pearson.

I helga viste laget fremgang til tross for at det endte uten poeng. Leicester scoret to ganger, og det var første gang laget scoret siden begynnelsen av oktober.

Føler med spillerne

Esteban Cambiasso ga bortelaget ledelsen på Loftus Road, men Queens Park Rangers ledet likevel til pause. Jeffrey Schlupp utliknet til 2–2 tjue minutter inn i andre omgang, før Charlie Austin like etterpå scoret og påførte Leicester sitt syvende ligatap siden august.

– Vi var veldig positive og skapte mange sjanser, men klarte fortsatt ikke å vinne kampen. Det er frustrerende for oss alle, og jeg føler med spillerne på grunn av det, forteller Leicester-manageren.

– Vi tapte kampen mot Queens Park Rangers, og vi er nødt til å respondere veldig fort. Jeg har veldig stor tro på at disse spillerne klarer å snu dette rundt i form av gode resultater, legger han til.

Historisk sett har Leicester overtaket over Liverpool på hjemmebane, med 23 seire mot 13 tap i løpet av totalt 48 kamper mot de røde. Men det er ti år siden sist lagene møtte hverandre, og Liverpool har ikke tapt på de fem siste kampene mot dem.

– Dette er et stort oppgjør mot en storklubb som var fantastisk forrige sesong. Spillerne er klare for det, og vi er en veldig samlet gruppe, sier Pearson, som håper å se likheter med helgens prestasjon:

– Jeg ønsker at vi skal være like kreative som vi var på lørdag. Vi må bare ta vare på sjansene våre denne gangen.

Les også: Balotelli og Sakho fortsatt ute

Leicester har få skadeproblemer før Liverpool-kampen. Pearson sier David Nugent sliter med en «vond ankel» etter helga, og han er ikke sikker på om spissen blir klar, men bortsett fra Nugent, Dean Hammond (legg) og Matt Upson (fot) har Leicester en skadefri stall.

Kampen spilles i morgen klokka 20.45 og sendes direkte på TV 2 Sport Premium.