- Vi må finne løsninger

Brendan Rodgers er opptatt av å finne løsninger når motstanderen ”parkerer bussen” mot laget hans. Han forventer at Crystal Palace vil legge seg lavt og satse på kontringer.

Liverpool-manageren vil imidlertid ikke vike fra sin offensive filosofi.

- Min jobb er å hjelpe spillerne med å finne løsninger. Vi har vist gjennom hele sesongen at vi kan spille på mange ulike måter, sa han på sin pressekonferanse i ettermiddag.

- Jeg analyserte kampen mot Chelsea, og det var mye som var veldig bra. Dersom et lag benytter seks spillere i forsvarsrekka, med tre foran dem, må vi finne løsningen. Det er min jobb. Det var ingen forbrytelse å tape mot Chelsea. Spillerne har respondert strålende på tapet.

- Våre metoder har fungert bra denne sesongen. Vi ble imidlertid for utålmodige mot Chelsea, og denne type spill er noe vi må bli vant til med tanke på vår deltakelse i Champions League neste sesong. Der er denne type spill naturlig. Vi er ikke perfekte. Det har jeg sagt hele tiden.

- Vi vil nyte godt av det som skjedde forrige helg i fremtiden, det er jeg ikke i tvil om. Vi kontrollerte kampen totalt når vi hadde ballen. Vi må fokusere på hva som skjer når vi setter oss i farlige situasjoner, og så må vi fokusere på hva som skjer på den fremste tredjedelen av banen. Vi var ikke gode nok der.

- Det siste målet vi slapp inn var irrelevant. Det var min feil, ettersom jeg kjørte begge midtstopperne frem i angrep for å forsøke å få en utligning. Men den kom ikke. Dette har vært en god uke for å drive analysearbeid.

Nå venter altså Crystal Palace, og Rodgers ser ikke bort i fra at Tony Pulis vil forsøke seg med samme taktikk som Jose Mourinho.

- Pulis har gjort en enestående jobb med Palace, det er det ingen tvil om. Jeg vet hvor vanskelig slikt kan være. De måtte forsøke å holde seg i Premier League.

- Jeg så dem mot Everton. De har virkelig en god lagånd. Pulis har gjort en meget god prestasjon med å holde dem i denne divisjonen.