- Vi må gjøre det vanskelig for dem

Steven Gerrard mener at oppskriften for å slå Real Madrid er å gjøre det så vanskelig og ukomfortabelt som mulig for Carlo Ancelottis stjernegalleri ute på Anfield-matta.

- Vi viste i fjor mot store lag på Anfield, hvor vi har publikum i ryggen, at vi kan prestere på toppnivå. Jo større kampen er, jo mer tro har jeg på mine lagkamerater. Vi vet det blir en vanskelig kamp, men jeg føler meg virkelig trygg på at vi kan overraske en del folk, for vi er et godt lag, sier Gerrard til Liverpoolfc.com foran kveldens storkamp mot Real Madrid.

- Vi har snublet en del så langt denne sesongen, men jeg tror at spillerne vil reise seg til denne kampen. Hver gang denne troppen har blitt stilt overfor store utfordringer har vi hevet oss og gjort det veldig bra.

- Det ser ut som vi spiller bedre jo bedre motstanderen er. Du trenger ikke ekstra motivasjon når du møter storlag som Real Madrid. Vi har stor respekt for dem. De har noen av de beste spillerne i verden, så det blir en veldig tøff kveld.

- Vi får vente og se hvordan det går, men vi må gå til verket med tro på oss selv. Vi kan ikke gå til kampen og frykte dem. Lag og spillere som det Real Madrid har kan knuse deg om du ikke går til kampen med den riktige innstillingen.

- Jeg ønsket kamper som denne på Anfield igjen for supporternes del, mine lagkameraters del og også for Brendan og hans stab, slik at alle skulle få oppleve Champions League-fotball.

- Vi jobbet svært hardt forrige sesong for å komme blant de fire beste lagene. Drømmen var at vi skulle møte motstandere av Real Madrids kaliber igjen, og få oppleve spesielle kvelder på Anfield. Min erfaring er imidlertid at disse kveldene kun blir spesielle om du får et godt resultat.

- Jeg har en stor rolle å spille. Alle som blir tatt ut til å spille må prestere på topp. Skal vi klare å få med oss poeng fra denne kampen trenger vi full innsats fra alle mann.

- Da vi møtte dem i 2009 hadde de noen stjerner på laget, men vi ga dem aldri sjansen til å finne roen. Vi brukte fansen og stemningen på tribunene til vår fordel, og var tett på dem og gjorde det ukomfortabelt for dem.

- Det er viktig at vi får fansens støtte også i denne kampen, men nøkkelen ligger i at så mange som mulig av våre elleve spillere viser toppform.