- Vi må levere varene

Steven Gerrard er fullt klar over at England trenger et positivt resultat mot Uruguay i kveld.

Kampen mellom England og Uruguay er et være eller ikke være for begge lag. Derfor er den så viktig. Det laget som taper kampen vil være ute av VM.

- Foran denne kampen er vi fullt klar over at det kan bli en lang, forferdelig og frustrerende sommer dersom vi ikke får et godt resultat i kveld. Det er realiteten, og derfor må alle være fokuserte slik at vi presterer på topp både individuelt og kollektivt. Klarer vi ikke det, vil det bli en forferdelig sommer, siteres Gerrard av engelsk presse.

- Det er ikke noe sted å gjemme seg dersom vi ryker ut av turneringen. Da reiser du hjem tidligere enn forventet. Det kan være tøft for en spiller, og det kan ta lang tid å komme over noe slikt. Jeg har opplevd dette. Jeg har hatt den følelsen, og det er en følelse jeg ikke ønsker å ha fredag morgen.

- Vi har mange i garderoben som kjenner denne følelsen. Derfor er det viktig å få noen av de unge spillerne til å skjønne hva som står på spill, og hvor viktig denne kampen er.

- Vi må gi alt ute på banen. Dersom vi taper er det trolig det vanskeligste vi vil oppleve som fotballspillere. Men du kan også våkne fredag morgen med tre poeng i kofferten og føle deg på topp. Det er hva fotball på dette nivået handler om. Det er grunnen til at vi elsker dette spillet.

- Selvsagt skulle jeg gjerne hatt flere poeng allerede, men det har vi ikke og det er realiteten. Derfor må vi ut og plukke poeng nå. Vi må ha selvtillit og tro på at vi skal klare det, og jeg tror vi kan få to gode resultater i våre to neste kamper.

- I kvalifiseringen spilte vi trolig våre to beste kamper når vi virkelig følte presset. Det er kanskje fordi du skjønner hva som står på spill, og at du ikke får en ny sjanse. Jeg håper det blir tilfellet også i de to kommende kampene. Men vi skal møte vanskelige motstandere. Spillerne har imidlertid troen.

- Ingen er negative, og ingen har mistet troen etter Italia-kampen. Spillerne var litt frustrerte etter tapet, men det la vi bak oss relativt raskt. Den gode stemningen som var før Italia-kampen er tilbake, noe som er viktig. Nå må vi bare vinne neste kamp.

- Vi må være modige og aggressive. Det var når vi var det, vi var som sterkest mot Italia. Vi skal skape masse problemer for våre to kommende motstandere. Folk snakker om hvor sterke og godt organiserte Italia er defensivt, men vi skapte likevel masse trøbbel for dem.

- Uruguay og Costa Rica er ikke så gode defensivt som Italia, så vi har tro på at vi kan ta alle tre poengene mot begge lagene. Nøkkelen blir hvordan vi forsvarer oss selv. Uruguays styrke er deres angrepsspillere. Det hjelper oss ikke om vi er veldig gode på kontringer dersom vi ikke klarer å forsvare oss skikkelig.

- Vi må gjøre det vi må. Det er vinn eller forsvinn. Jeg håper at det er da vi presterer på topp.

- Jeg har hatt mange oppturer og mange nedturer i fotballen. Men selv for meg var lørdagens tap en bratt læringskurve og en leksjon i hvor nådeløs fotballen kan være.

- Hver eneste kamp med England er viktig for meg nå, for jeg kommer stadig nærmere min siste kamp. Jeg ønsker å samle så mange gode minner som mulig. Fra et egoistisk ståsted gjør det denne kampen enda viktigere.