- Vi må prestere vårt ytterste

Steven Gerrard mener Liverpool må prestere på sitt ypperste for få et positivt resultat mot Real Madrid. Kapteinen håper at de røde kan overraske og sjokkere i morgen.

Liverpool har hatt en noe trøblete start i Premier League, og i Champions League står de røde med én seier og ett tap. Real Madrid har vunnet begge sine kamper i Champions League og har allerede scoret 30 mål på åtte kamper i La Liga.

- Vi er nylig tilbake i Champions League, så jeg er ikke sikker på om Real vil komme hit med noe frykt. Det er ikke mange motstandere de er bekymret for å møte, uttalte Steven Gerrard på dagens pressekonferanse på Anfield.

- Vi viser fremgang og beveger oss fremover. Dette er som en bonuskamp. Vi må nyte den, men du nyter bare slike kamper dersom du presterer som lag. Vi er ute etter å overraske og sjokkere noen i morgen.

- Vi må prestere vårt ytterste for å få et resultatet. Vi har stor respekt for dem, men det handler om å prestere. Vi vet at vi må gjøre det bedre.

- Det har gått opp og ned denne sesongen. Det har skrantet. Vi mistet en fenomenal spiller i Luis Suarez og vi har hatt problemer med å få Daniel Sturridge på banen.

- Jeg har stor tro på denne spillegruppen at vi skal komme tilbake til nivået fra forrige sesong. Det vil ikke ta lang tid.

- Alle vet hva denne klubben handler om og historien i Europa. Jeg tror det er meget viktig å beholde Champions League-fotball her for så lenge vi kan.

I forrige møte med Real Madrid, i 1/8-finalen i Champions League i 2009, vant Liverpool 4-0 på Anfield.

- Det var en vidunderlig kveld for meg og laget i 2009, og det var en fantastisk lagprestasjon. Vi er ute etter tilsvarende prestasjonsnivå i morgen kveld, og det er slik det må være dersom vi ønsker et positivt resultat fra kampen.

- Men der er slike resultater som lever med deg for alltid. Når giganter som Real Madrid kommer til byen, er det fantastiske minner dersom du klarer å prestere meget bra og får et godt resultatet.

- Årsaken til at vi vant i 2009 var at vi var aggressive, med og uten ball, og hadde et verdensklassetalent i Torres. Real Madrid har blitt bedre siden 2009.

Cristiano Ronaldo har tidligere spilt på Anfield med Manchester United, og Steven Gerrard mener at portugiseren har tatt store steg.

- Da Cristiano spilte for Man Utd var det tegn til at han var en verdensklassespiller og tallene var meget gode, men spillet hans er på et annet nivå nå. Han er uten tvil den beste spilleren i verden.

- Han setter nye rekorder og spiller på et annet nivå, men vi kan ikke bare bekymre oss om Cristiano. Mitt fokus er på mine lagkamerater, og det er viktig at vi spiller bra kollektivt.

Steven Gerrard har tidligere i karrieren hatt mulighet til å slutte seg til den spanske hovedstadsklubben.

- Det er smigrende å bli linket til en slik storklubb. Jeg hadde et par tilbud fra Real Madrid i løpet av karrieren. Det er kanskje noe jeg vil angre på, men jeg ville ha angret mer dersom jeg hadde forlatt klubben jeg elsker, Liverpool.