- Vi må vinne

Kolo Touré ser mot sitt første Merseyside-derby, og sier at laget må slå den blå naboen. Glad for å holde nullen igjen mot Bournemouth.

Siden Daniel Agger hinket ut mot Oldham 5. januar har Liverpools midtforsvar vært Martin Skrtel og Kolo Touré. Det ble tre baklengs mot Stoke, og to mot Aston Villa, men i helgens FA cupkamp mot Bournemouth holdt duoen nullen.

 

- Vi viste mot Bournemouth at vi vet hvordan vi forsvarer oss bra. Vi visste at det ville bli en tøff kamp mot et lag som spiller god fotball, men vi kontrollerte kampen veldig bra. Innstillingen vår var god, vi var sterke, og slapp ikke inn mål. Det å holde nullen var veldig viktig ettersom det gir alle selvtillit, sier Touré til Liverpool Echo.

 

- Vi håndterte alt de kom med, og nå må vi få hvile for å sørge for at vi kan gjøre det igjen.

 

Da Liverpool og Everton spilte 3-3 på Goodison i november spilte Agger og Skrtel. Dette blir derfor trolig ivorianerens første Merseyside-derby.

 

- Vi vet alle at det er en enorm kamp. Det vil bli veldig intenst, men vi må virkelig vinne. For supporterne betyr det mye, og det betyr mye for oss spillere også. Vi vil gjøre vårt beste, og gi alt vi har for å få det resultatet.

 

- Topp fire er hvor vi ønsker å være. Vi er der nå, men vil bare forbli der dersom vi vinner denne kampen. Everton gjør det veldig bra, og Tottenham er like bak oss - men vi spiller bra, og alle er veldig fokusert. Målet vårt er å være der oppe, og vi ønsker de tre poengene. Hjemme har vi en veldig god statistikk, og vi ønsker å holde det gående. En seier i denne kampen vil være veldig viktig for månedene fremover.

 

Kolo har lokaloppgjør for Arsenal mot Tottenham, og Manchester City mot Manchester United på CVen.

 

- Jeg har ikke forsøkt Liverpool-varianten, men forhåpentligvis vil dette være min sjanse. Dersom jeg spiller så vil jeg kunne sammenligne det med de andre lokaloppgjørene jeg har spilt i og se hvilket som er det beste. Det er alltid en annerledes stemning i disse kampene, men vi som spillere må bare konsentrere oss på jobben vår. Jeg spilte ikke på Goodison, men det var en flott kamp å se på. Begge lag har managere som ønsker at laget deres skal angripe.

 

I 3-3-kampen på Goodison slet Liverpools stopperduo med å håndtere en formsterk Romelu Lukaku.

 

- Lukaku er en god spiller, men det er ikke bare ham, for Everton har flere skumle angrepsspillere. Vi må sørge for at vi er fokusert og klare for å stoppe dem.

 

Han er ikke bekymret for at Liverpool sitt angrep vil komme seg til nok sjanser.

 

- Jeg er ikke bekymret for angrepet. Vi vet at angriperne våre er dødelige - med de to på topp kan vi score mål når som helst. Dersom vi holder tett bak vil de gjøre jobben for oss. Det er opp til oss bak og på midten å forsvare oss, og sørge for at vi ikke slipper inn mål. Marginene er så små, og små feil kan utgjøre en stor forskjell. Det vil handle om hvem som er fokusert og ønsker det mest.

 

Victor Moses scoret mot Bournemouth på lørdag, og Kolo har tro på nigerianeren.

 

- Victor viste at han er en god spiller. Det er tøff konkurranse om plassene her, men han er en ung spiller som kan forbedre seg mye. Jeg snakker med han mye, og mener han har et fantastisk talent. Han kan bli en stor spiller for oss, og jeg var veldig glad for å se ham spille som han gjorde.