- Vi red av stormen

Liverpool vant på St Mary's for første gang siden 2003, men Steven Gerrard innrømmer at Southampton yppet seg i store deler av første omgang.

- Southampton hadde sine perioder i første omgang. Du må klare å ri av stormen i slike perioder når du spiller på bortebane, og vi håndterte det veldig bra, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Det er et tegn på et godt lag når du klarer å stå imot press og skapte problemer for motstanderen på kontringer. Jeg syntes vi klarte det veldig bra.

- Det var to meget avgjørende øyeblikk i første omgang. Redningen til Simon Mignolet som stoppet forsøket til Rodriguez var i verdensklasse. Vi hadde også litt flaks da Lallanas skudd traff stolpen. Du trenger litt flaks, og at slike små ting går din vei.

- Manageren traff med taktikken, og laget utførte hans ordrer strålende. Vi spilte med en diamantformasjon på midtbanen for å sørge for at vi hadde nok folk midt på banen til at vi kunne stoppe dem. Når vi fikk tak i ballen kontret vi med stor hurtighet og kvalitet takket være Daniel Sturridge og Luis Suarez.

Stokes seier over Arsenal betyr at Liverpool klatret til andreplass på tabellen når det gjenstår 10 kamper å spille. De røde ligger fire poeng bak serieleder Chelsea. Brendan Rodgers sitt mannskap har tatt 23 poeng av 27 mulige siden nyttår.

- Det er hyggelig å høre fansen synge at vi er med i tittelkampen. Men for oss spillere handler det om å beholde roen og være avslappede. Vi kan ikke la oss rive med.

- Vi er med i tittelkampen, og vi har ikke noe annet å spille for som kan distrahere oss. Vi har tro på at vi kan kjempe om tittelen, men det er fortsatt mye igjen av sesongen. Vi står foran noen veldig viktige og vanskelige kamper, og må beholde fokus.

- Alle utenfor Liverpool-leiren trodde kanskje at vi kom til å avgi poeng i Southampton. Før kampen vil de ha studert terminlisten vår og tenkt at vi kanskje ville gå på en smell i denne kampen, fordi det er en tøff kamp. Southampton har tatt poeng fra noen store lag på St Mary's denne sesongen, og vår statistikk mot dem har ikke vært bra. Men samholdet i dette laget er godt. Lagånden er noe manageren har skapt.

- Vi har tro på oss selv i dette laget. Denne seieren i Southampton, i tillegg til gode resultater på hjemmebane mot lag som Everton og Arsenal, har styrket selvtilliten. Det er andre store lag som er med i kampen om tittelen, så jeg vil ikke si vi er favoritter. Faktum er at vi er outsidere. Men selvtilliten er høy, og når det gjenstår 10 kamper befinner vi oss i en god posisjon. Vi har gitt oss selv en mulighet.